Capela Sfântul Francisc din cadrul scolii maghiare din Petrosani va fi reabilitatã. Reprezentantii orasului înfrãtit Varpalota contribuie la reabilitarea capelei. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi considerã capela ca fiind un simbol al compasiunii si al credintei

“Am fost în totalitate de acord cu initiativa pãrintelui romano-catolic Szasz, atunci când mi-a spus cã doreste sã renoveze constructia vechii capele catolice Sf. Francisc de lângã Sc. Nr. 4 (Sfânta Varvara). Capela va fi un loc dedicat copiilor si va putea gãzdui evenimente circumscrise educatiei, caritãtii, culturii, spiritualitãtii. În esenta demarãrii acestui proiect am regãsit si astãzi sentimentul de unitate, de conlucrare bazatã pe o legãturã puternic sufleteascã, într-un cadru în care nobletea si compasiunea sunt pietre de temelie. Felicit membrii comunitãtii maghiare din Petrosani pentru modul în care se reunesc în jurul proiectelor de acest tip si îi asigur de tot sprijinul pe care administratia publicã localã îl poate oferi în sustinerea refacerii Capelei Sf. Francisc – simbol care are puterea de a deschide inimile oamenilor”,  spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Primãrita orasului Varpalota din Ungaria a fost impresionatã de capelã, dar si de oamenii locului.“A fost o activitate deosebitã pentru noi. Este foarte importantã si pentru noi aniversarea de 20 de ani a parteneriatului de înfrãtire, astfel cã vrem sã marcãm acest eveniment si m-as bucura sã desfãsurãm o sedintã comunã a celor douã consilii locale. Anul viitor am vrea sã venim la sfintirea capelei, lucru care ne-ar întãri aceastã relatie de colaborare. Ieri am plâns, m-a miscat actiunea de la capelã si suntem alãturi pentru reabilitarea acestei capele. Administratia localã din Varpalota va aloca bani pentru acest lucru”, a spus Marta Talaber, primarul orasului Varpalota din Ungaria.

Monika BACIU