În timp ce în mai multe statiuni sezonul de schi a fost oficial închis, în Straja, Emil Pãrãu, principalul investitor, si-a scos utilajele pentru amenajarea pârtiilor si si-a pus telescaunul din statiune, gratuit, la dispozitia iubitorilor de schi si snowboard.

Turistii n-au întârziat sã aparã iar Straja a fost statiunea de schi cea mai cãutatã în week-end-ul trecut. Pârtia Constantinescu a fost ”bãtutã” pentru ca turistii sã se poatã bucura de zãpada târzie ca în plin sezon. În statiunea din vestul Vãii Jiului a nins necontenit în ultimele zile, astfel cã stratul de zãpadã depãseste jumãtate de metru. Dacã vremea se mentine rece, iubitorii sporturilor de iarnã ar putea avea ocazia sã-si petreacã inclusiv minivacanta de 1 mai pe pârtie. La fel de mult a nins si în Parâng, însã în statiunea din estul Vãii Jiului pârtiile n-au mai fost ”bãtute”.

Aproape 1000 de turisti în Straja

Iarna neasteptatã a adus aproape 1000 de persoane în statiunea montanã Straja. Dupã ninsoarea de zilele trecute, cei din Straja au decis sã redeschisã sezonul de schi. Astfel, aproape 1000 de persoane s-au aflat în statiunea montanã în iarna din aprilie. Weekendul care tocmai a trecut telescaunul a circulat, gratis, în statiunea montanã Straja.  Pârtia Constantinescu a fost bãtutã, iar cei care au profitat de revenirea iernii s-au bucurat de douã zile de schi. Noul strat de zãpadã din Straja mãsoarã peste jumãtate de metru, iar dacã vremea se mentine rece, turistii vor putea schia chiar si de 1 mai. Si în Parâng a nins, însã aici pârtiile nu au fost bãtute. Astfel, cei care au urcat în Parâng nu au putut schia, însã s-au  bucurat de peisajul hibernal din luna aprilie.

Maximilian Gânju
Monika BACIU