Trubadurul Petrosaniului a revenit la muncã

Mai bine de douã luni de zile acordeonistul Jan Drosu a rãmas fãrã „serviciu” dupã ce acordeonul i s-a stricat si n-a avut bani sã-l repare.

Acordeonistul care-si câstigã pâinea de pe urma „cântãrilor” tinute în centrul Petrosaniului, abia a mai rãzbit timp de douã luni dupã ce acordeonul i s-a stricat si s-a vãzut fãrã vreo solutie de a mai face bani de pâinea zilnicã. Jan a refuzat sã iasã la cersit si pentru a-si face rost de banii necesari pentru reparatia instrumentului muzical, a muncit cu ziua pe unde a apucat. „Am muncit cu ziua si uitati-vã la mâinile mele. Asta e viata, am muncit pe nimic dar n-am avut ce face. Trebuia sã fac ceva pentru a avea de mâncare la copilasii mei”, a spus trubadurul. Acordeonistul a reusit cu chiu cu vai sã-si repare instrumentul si acum tine din nou „serenade” trecãtorilor ori prietenilor cu care mai schimbã o vorbã când ies la cumpãrãturi si trec pe la el. Acordeonistul Jan Drosu are 42 de ani si în urmã cu circa cinci ani de zile a ajuns o celebritate dupã ce s-a dus la Administratia Financiarã si si-a scos autorizatie de liber profesionist. Bãrbatul era zilnic ridicat de politisti de pe strãzile din Petrosani unde cântã la acordeon si acuzat cã cerseste.

Drosu recunoaste cã apeleazã la mila trecãtorilor însã nu cerseste. „Eu nu trag de oameni, nu mã vait si pentru banii pe care-i lasã oamenii în cutia acordeonului prestez un serviciu. Le cânt si astfel le multumesc”, spune Jan. Bãrbatul s-a apucat de cântat pe strãzi dupã ce a suferit de o boalã grea care nu l-a mai lãsat sã munceascã. Are trei copii minori si este o atractie localã când iese la cântat pe strãzile din „capitala” Vãii Jiului.

Maximilian Gânju

Advertisements

7 comentarii la „Trubadurul Petrosaniului a revenit la muncã

 • 20 iulie 2012 la 08:03
  Permalink

  Cand aveti de gand sa nu ne mai bombardati cu stirile de senzatie cu marele trubadur?!
  Este doar un betiv puturos care profita de pe urma faptului ca are niste copii pe care ar trebui sa-i intretina muncind nu falsand pe bulevard, pentru ca ceea ce face el numai cantat nu se numeste!
  Eu personal i-am dat de lucru , i-am dat mancare si bani si dupa ce afacut mai putin de jumatate din ceea ce avea de facut a disparut ca MAGARUL in ceata. Ii dadusem de mancare lui si copilului ce era cu el , i-am pus la pachet mancare pentru toata familia si el, puturosul si mincinosul cu aburi de alcool strecurati printre „notele muzicale” a fugit , desi orice alt sarman ar fi facut treba de cca o ora jumate- doua pentru 20 de lei, el a primit dublu siii spusesem ca mai are de lucru vreo doua -trei zile cate 2-3 ore pe zi ( de rupt niste buruieni, de carat cu roaba, de vopsit gardul – munca grea dom’le). De atunci nu l-am mai vazut prin zona! Pai trebuia sa munceasca nu sa o „fredoneze” pe strada!
  Asa ca mai lasati-ma cu ” armanul acordeonist”!

 • 20 iulie 2012 la 08:47
  Permalink

  Super tare articolul. Asa ceva trebuie pentru revigorarea spiritului si sperantei in Petrosani

 • 20 iulie 2012 la 14:45
  Permalink

  Eu ma bucur ca a revenit . Mi se pare decenta prezenta lui si imi face placere sa il ascult.

 • 21 iulie 2012 la 18:16
  Permalink

  si eu ma bucur pt el respectivul care ia dat de lucru sa munceasca este un hot de fapt omul este bonlav mincinosi sant multi sant egoisti comunisti

 • 21 iulie 2012 la 18:34
  Permalink

  de ce sa_ti munceasca omul an locul tau daca esti taran munceste hotule bine tia facut a muncit pt cati bani iai dat a vazut ca esti parsiv si zgarcit normal ca nu a mai venit eu lam vazut operat chiar iam vazut cusaturile de pe burta. daca iai dat putina mancare lai angrasat???????? omul este satul de hoti ca voi ai stati an gat ca si mancarea care iati dato voi momarlani hoti si puturosi trebuie sa vina un om necajit sa va faca munca voastra. ce iai dat de mancare ca ati platesc eu mancarea aia acra va place sa va bateti joc de oameni saraci vati anbogatit prin hotie. acordeonistul este ferplei sarac si daca se plange are tot dreptu din cauza voastra hotilor nu va mai satura dracu de hotie de avere vile.

 • 21 iulie 2012 la 18:40
  Permalink

  acordeonistul nu este sluga voastra . toti va laudati uitativa la voi. mergeti la munca doar cu numele platiti sa stati acasa sa stati an spate slugilor voastre si sai munciti non stop ptr 10 lei si mancarea anputita

 • 22 iulie 2012 la 17:49
  Permalink

  ionel cu gramatica stai fffffff prost esti un dezastru….. cred ca esti din categoria.. VIITORUL VAII SI AL TARII ai fost cred ca foarte des la scoala….. iti dau un sfat ….cere-te acasa,esti penal

Comentariile sunt închise.