Instanta de la Tribunalul Hunedoara a respins cererea ANAF privind declararea falimentului societãtii de termoficare din Petrosani.  Directia Generalã a Finantelor Publice Timis a solicitat declararea falimentului SC Termoficare SA din Petrosani. Judecãtorii de la Tribunalul Hunedoara au respins solicitarea.

“Respinge cererea formulatã de creditoarea Directia Generalã Regionalã a Finantelor Publice Timisoara, prin AJFP Hunedoara, în contradictoriu cu debitoarea SC TERMOFICARE SÃ, prin administrator judiciar Heral Consult IPURL, pentru intrare în faliment”, aratã solutia instantei de la Tribunalul Hunedoara. Societatea de termoficare din Petrosani se aflã în insolventã. Directorul societãtii sustine cã în aceastã perioadã au fost plãtite taxele cãtre bugetul de stat. “Pe perioada insolventei contributiile cãtre stat au fost achitate. Nu s-au plãtit vreo 3 ani contributiile cãtre ANAF. De când am intrat în insolventã am plãtit toate dãrile cãtre stat. Acolo sunt alti bani. Am avut proces în urmã cu o sãptãmânã si ne-am asteptat cã firmã va intra în faliment. Nu a intrat în faliment, am rãmas în insolventã. Singurul mod de a intra în faliment este cã ei (CEH) sã cearã, pentru cã ei fac parte din masa creditorilor”,  a declarat Ovidiu Munteanu, directorul SC Termoficare SA. Directia Generalã a Finantelor Publice Timis a fãcut recurs la solutia instantei de la Tribunalul Hunedoara, iar acesta se judecã la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 9 mai.

Faliment cu cântec

Anul trecut, instanta de la Tribunalul Hunedoara, declarase falimentul societãtii de termoficare din Petrosani, însã o decizie a Curtii de Apel Alba a schimbat cursul SC Termoficare SA. “ADMIS CEREREA CREDITOAREI DGRFP TIMISOARA PRIN AJFP HUNEDOARA. DISPUS INTRAREA ÎN FALIMENT A DEBITOAREI”, arãta sentinta din data de 9 iunie 2016 a Tribunalului Hunedoara.  Trei luni mai târziu, Curtea de Apel Alba Iulia emite o sentintã prin care societatea de termoficare iasã din faliment si retrimite cauza la Tribunalul Hunedoara.  “Admite recursul declarat de lichidatorul judiciar HERAL  CONSULT IPURL împotriva sentintei nr. 403/F/2016 pronuntatã de judecãtorul sindic din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosarul nr. 553/97/2011 pe care o caseazã si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante. Irevocabilã”, aratã sentinta Curtii de Apel Alba din 20 septembrie 2016.  SC Termoficare SA s-a înfiintat, în urma divizãrii RAGCL Petrosani, în data de 17 mai 1999, cu actionar unic Consiliul Local Petrosani. La jumãtatea lunii ianuarie a anului 2011, firma de  interes local a intrat în insolventã, iar în luna septembrie a fost  aprobat programul de reorganizare, confirmat de judecãtorul sindic.

Monika BACIU