Fiul manelistului a primit o pedeapsã de 100 de zile amendã pentru tulburarea linistii si ordinii publice, dar a scãpat de acuzatiile de loviri si alte violente. Gutã junior a ajuns în fata judecãtorilor dupã ce ar fi agresat o tânãrã într-un club din municipiul Petrosani.

Incidentul în urma cãruia Nicolae Gutã junior s-a ales cu condamnarea penalã a avut loc în noaptea de Înviere, în anul 2016, într-un club din Petrosani. O tânãrã a sustinut cã fiul manelistului a agresat-o verbal si chiar a lovit-o cu o sticlã în cap, pentru cã nu a rãspuns avansurilor sale. Adolescenta l-a reclamat pe Gutã junior la Politia Petrosani iar procurorii l-au trimis în judecatã, initial sub control judiciar ca mai apoi în stare de libertate, pentru infractiunile de loviri si alte violente. Procesul a durat doi ani de zile iar judecãtorii din Petrosani l-au gãsit vinovat pe tânãr. Nicolae Gutã junior a scãpat de acuzatia de lovire si alte violente, dar a fost condamnat la pedeapsa de 100  zile-amendã pentru infractiunea de tulburarea ordinii si linistii publice. Totodatã, instanta de judecatã a stabilit ca valoarea unei zile amendã sã fie de 15 lei. Practic, judecãtorul a stabilit cuantumul sumei corespunzãtoare unei zile-amendã tinând seama de situatia materialã a condamnatului.

”Astfel cã pedeapsa amenzii penale stabilitã fatã de inculpatul Gutã Nicolae este de 1.500 (unamiecincisute) lei. (…) Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 C.pen., potrivit cãrora dacã persoana condamnatã, cu rea-credintã, nu executã pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numãrul zilelor-amendã neexecutate se înlocuieste cu un numãr corespunzãtor de zile cu închisoare, unei zile-amendã corespunzându-i o zi de închisoare”, se aratã în solutia Judecãtoriei Petrosani. Sentinta nu este definitivã si poate fi atacatã cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Maximilian Gânju