Minori tâlhãriti pe strãzile din Vulcan

Bãiatul ar fi fost victima tâlharilor pentru a doua oarã într-o singurã lunã. Mai multi indivizi l-au fugãrit si i-au luat banii de buzunar. Politistii l-au prins pe autorul primei tâlhãrii, însã de ultimul incident încã nu au fost sesizati.

Incidentul în urma cãruia minorul a fost imobilizat de mai multi tineri si buzunãrit ar fi avut loc în a doua zi de Pasti, în centrul municipiului Vulcan.  Copilul a iesit la plimbare cu fratele sãu si alti amici, iar mai multi tineri i-au controlat în buzunare si le-au luat banii. Bãiatul si-a sunat pãrintii si le-a povestit ce a pãtit, însã acestia încã nu i-au alertat pe politisti.

”Fapta a fost acum vreo zece zile, initial cu autor necunoscut. Pãrintii au sesizat Politia Vulcan, iar fapta s-a petrecut undeva în zona Colonie. Copilul spunea cã mai multi autori au alergat dupã el cu scopul sã-l tâlhãreascã. N-au reusit sã-i ia nici un bun, dar a doua zi noi am reusit sã identificãm autorii si am stabilit cã rezolutia infractionalã a fost a unui singur autor, acesta fiind cercetat în stare de libertate”, a declarat comandantul Politiei Vulcan, Toma Mihu. În cazul tâlhãriei de luni, politistii asteaptã ca pãrintii sã depunã o plângere.

”Eu nu mã pot sesiza cu AN la pãrti vãtãmate, o sã facem o verificare, dar pãrintii pot face si telefonic o sesizare”, a mai spus sursa citatã. De cealaltã parte, pãrintii minorului tâlhãrit spun cã la prima sesizare, politistii le-au reprosat cã ar trebui sã-si supravegheze mai bine copilul si acesta ar fi motivul pentru care nu au mai reclamat incidentul. Seful Politiei Vulcan mai spune cã pãrintilor minorului nu li s-a fãcut un repros. ”Noi încercãm sã constientizãm populatia cu privire la faptul cã ar trebui sã-si ia niste mãsuri preventive. (…) Mã îndoiesc cã vreun politist ar fi spus pe un ton rãutãcios pãrintilor, dar fiecare e liber sã aibã propria optiune. Noi suntem obligati sã facem astfel de informãri, pentru prevenirea victimizãrii. Mergem la scoli si le spunem copiilor ce este bine si ce nu, dar acest lucru nu înseamnã cã-i criticãm si-i certãm. Încercãm sã-i constientizãm, cã e mai bine ca un copil de 11 ani sã fie atent supravegheat, cã e bine sã nu aibã asupra lui bunuri care sã tenteze un infractor”, a mai declarat Mihu.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.