Artisti plastici din Hunedoara, Cluj si Timisoara expun în aceste zile pe simezele Casei de Culturã a Studentilor de la Petrosani. Sunt icoane realizate în tehnici de exceptie, sub genericul „Noul Timp”, fãcând astfel legãtura între sacralitate si actualitate.

„Este cea de a XXXV-a editie a Salonului Studentesc de Artã Religioasã, la care participã reprezentanti ai Facultãtii de Teologie Ortodoxã din Cluj Napoca si ai Facultãtii de Artã si Design din Timisoara. Toate se leagã de  sãrbãtorile Pascale. Expozitia din anul acesta, la sugestia domnului Dan Ghenescu a fost denumitã NOUL TIMP, pentru cã, pânã la urmã,  si tehnica se poate adapta, cu conditia ca tematica sã pãstreze specificul cerut de aceastã sãrbãtoare”, a declarat Lavinia Hulea, director al Casei de Culturã a Studentilor din Petrosani.

Sunt lucrãri realizate dupã specificul canoanelor bisericesti, dar si lucrãri abstracte, realizate pe diverse materiale, de la lemn, la fire cusute pe pânzã, broderie, ori chiar icoane pictate pe pânzã de sac. „Este traditionala expozitie de icoane, pe care Casa de Culturã a Studentilor din Petrosani o organizeazã, în fiecare an, în preajma Pastelui. Este o expozitie la care participã  pictori din Cluj si Timisoara, dupã pãrerea mea, o expozitie foarte reusitã, calitatea lucrãrilor este indiscutabilã si toate sunt realizate în cel mai pur canon crestin ortodox.

Deci este de un foarte înalt nivel, care face cinste organizatorilor”, a adãugat si Robert Hummel, artist plastic din Petrosani. Dacã credeti cã o icoanã este un cadou adecvat pentru aceastã sãrbãtoare, nu ezitati sã treceti pragul expozitiei de la noi. Aceasta va sta pe simeze între 13 si 23 aprilie.

Diana Mitrache