Un barbat cu spirit civic a predat politistilor petrosaneni o suma de bani, pe care a gasit-o in zona Pietei Centrale din municipiul Petrosani

Astfel, in cursul zilei de astazi, la sediul Politiei Municipiului Petrosani s-a prezentat un petrosanean in varsta de 44 de ani (foto), care a declarat faptul ca, in timp ce se afla impreuna cu sotia,  in Piata Centrala din Petrosani, a gasit pe jos o suma de bani (335 lei). Barbatul a predat politistilor suma respectiva, rugandu-i sa o restituie proprietarului de drept (probabil o persoana aflata la cumparaturi).
Politistii l-au felicitat pe barbat pentru spiritul civic de care a dat dovada si au demarat o serie de verificari in vederea identificarii persoanei care a pierdut respectiva suma de bani, pentru a i-o putea restitui.
Politistii le reamintesc cetatenilor ca orice persoana care gaseste o suma bani, documente sau alte bunuri are obligatia legala de a preda autoritatilor respectivul bun in termen de 10 zile, in caz contrar riscand sa fie cercetata pentru comiterea infractiunii prevazute de articolul 243 din Codul Penal („insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor”). Pedeapsa prevazuta pentru aceasta infractiune este inchisoare de la o luna la 3 luni sau amenda.