Parlamentari pe bani multi / Aproape o sutã de mii de lei lunar pentru 7 deputati hunedoreni

Parlamentari pe bani multi. Statul român îi plãteste pe angajati. Aici ne referim la parlamentari. Si dacã ne referim la statul român, putem spune la români, pentru cã parlamentarii sunt plãtiti din banii nostri, ai tuturor. Studiul privind cheltuielile parlamentarilor începe cu deputatii.

Astfel, conform datelor de pe portalul Camerei Deputatilor indica cheltuieli lunare de mii de lei pentru fiecare deputat.

În luna mai, aceasta fiind ultima actualizare, pentru plata deputatilor hunedoreni statul roman a alocat suma de 95 de mii de lei. Pentru ce? Pentru diferite cheltuieli.  Astfel, pentru cei 7 deputati hunedoreni, în luna mai, statul a cheluit 22.722 de lei pentru plata indemnizatiei.

Cel mai bine plãtit deputat hunedorean din luna mai a fost “traseistul politic” Iosif Blaga.

El a primit o indemnizatie netã de 5068 de lei. În decursul celor patru ani de când ocupa un scaun în Parlamentul României, Blaga a depus doar trei interpelãri cãtre diferiti ministri. În plus, în decursul unei singure luni a acestui an, el a trecut de la PDL la PSD si invers. Se pare cã încã nu si-a gãsit vocatia politicã.

Trecând la cheltuieli ajungem si la cheltuielile pe care le face statul cu parlamentarii hunedoreni. Astfel, dupã cum se stie ei au birouri parlamentare în diferite localitãti pentru a putea fi aproape de comunitate, pentru a interactiona mai usor cu oamenii. Si cheltuielile aferente birourilor parlamentare sunt decontate de statul român, adicã sunt decontate din buzunarul romanilor.

Cheltuileile aferente personalului angajat la cele 7 birouri parlamentare din judetul Hunedoara ne costã lunar aproximativ 38493 de lei, adicã aproape 400 de milioane de lei vechi. Si în ceea ce priveste cheltuielile de personal Iosif Blaga pare sã aibã cei mai multi angajati. În luna mai, pentru plata persoanlului de la biroul parlamentar al lui Blaga s-a alocat suma de 6755 de lei. Si cum la birouri sunt cheltuieli si acestea se plãtesc.

Pentru bunurile si serviciile de la birourile parlamentare din judetul Hunedoara s-a alocat suma de 33174 de lei. Cam acestea sunt sumele pe care le aloca statul roman în fiecare lunã pentru plata birourilor parlamentare si a deputatilor hunedoreni. În plus, ei beneficiazã si de diurnã în momentul în care se deplaseazã la Bucuresti. Aceasta reprezintã 2 la sutã din valoarea indemnizatiei. Toate aceste cheltuieli sunt suportate din banii romanilor, ei fiind cei care contribuie la bugetul de stat.

Raul IRINOVICI