Înscrierile online pentru participarea la Crosul Cetãtii Regale a Hategului, sustinut de Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului – Universitatea din Bucuresti, se prelungesc cu încã o sãptãmânã, pânã pe data de 16 aprilie 2017, ora 24.00.

Organizatorii au luat decizia prelungirii perioadei de înscriere ca urmare a numãrului mare de solicitãri primite pânã în prezent si pentru a putea veni astfel în sprijinul tuturor celor care doresc sã participe la competitie. Formularele de înscriere sunt disponibile online pe www.dragdehateg.org, iar pe pagina de Facebook dedicatã evenimentului – Crosul Cetãtii Regale a Hategului, toti cei interesati pot afla detalii si informatii utile privind competitia.

”Acum câtiva ani, mã gândeam în ce mod ar putea fi pus în valoare traseul spre Cetatea Regalã a Hategului si cum am putea face ceva astfel încât sã tragem un semnal de alarmã asupra lui si asupra monumentului. Ideea era sã nu apelãm la proteste sau alte forme de manifestare cu conotatie negativã, ci sã gãsim o modalitate sã îl punem în valoare si sã constientizãm opinia publicã. Asa a apãrut ideea Crosului Cetãtii Regale a Hategului care, iatã, a ajuns la a treia editie. Îi încurajez pe toti cei care iubesc natura si miscarea sã se înscrie si sã participe la cros. Mai ales cã pot profita si de mica vacantã de 1 Mai astfel încât sã îsi rezerve câteva zile de relaxare în care sã participe la cros, dar si sã viziteze Geoparcul Dinozaurilor si Tara Hategului”, afirmã Daniel Barboni, voluntar pentru Geoparc si initiatorul Crosului Cetãtii Regale a Hategului.

”Acest eveniment se identificã întru totul cu valorile Geoparcului si cu programul nostru de voluntariat. Ideea crosului a venit de la primul nostru voluntar, Daniel Barboni, un tânãr membru al comunitãtii locale care doreste sã se implice în promovarea si  dezvoltarea zonei. Din acest motiv Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, primul geoparc UNESCO din România, administrat de Universitatea din Bucuresti, sustine cu mare plãcere Crosul Cetãtii Regale a Hategului. Crosul este cel care deschide si seria evenimentelor si proiectelor realizate cu sprijinul voluntarilor si al comunitãtilor locale ce vor avea loc pe teritoriul Geoparcului în 2017, cum ar fi Sãptãmâna Europeanã a Geoparcurilor, Festivalul Dinozaurilor, Ziua Vulcanilor si multe altele. Prin urmare, vã asteptãm pe 29 aprilie, în Geoparc, la cros, iar apoi la celelalte evenimente ale noastre din aceastã varã”, apreciazã Cristian Ciobanu, Administrator Patrimoniu Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, Geoparc International UNESCO – Universitatea din Bucuresti.

Crosul Cetãtii Regale a Hategului este o initiativã a voluntarilor pentru Geoparc si va avea loc în data de 29 aprilie. Startul va fi dat la ora 10.00, din centrul orasului Hateg, iar concurentii vor avea de parcurs circa 8 km. Competitia se adreseazã atât alergãtorilor profesionisti cât si celor amatori, cu vârsta de peste 17 ani. Participantii se pot înscrie însã doar la una din cele douã probe, iar cei legitimati la un club sportiv, indiferent de disciplina sportivã practicatã, pot lua parte doar la competitia destinatã profesionistilor. Câstigãtorii fiecãrei categorii vor fi recompensati cu premii, iar toti cei care intrã în competitie vor primi diplome de participare. Înscrierea si participarea la Crosul Cetãtii Regale a Hategului sunt gratuite. Formulare de înscriere la competitie sunt disponibile si la sediul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului, str. Libertãtii, nr. 9A respectiv în magazinele Adaconi din orasul Hateg.

Organizarea Crosului Cetãtii Regale a Hategului este asiguratã de voluntarii si ambasadorii pentru Geoparc, cu sprijinul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului – Geoparc International UNESCO administrat de Universitatea din Bucuresti si de Asociatia Drag de Hateg, în parteneriat cu Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Hunedoara, Colegiul National „I.C. Brãtianu” Hateg si Primãria orasului Hateg.

Adina POPA