”Examenele de licentã se dau acolo unde aceastã acreditare existã si Universitatea noastrã are încheiatã o conventie, pentru cazul prezentat de dv., cu Alba Iulia. S-a discutat în Senat cã la specializãrile unde existã studenti foarte putini sã nu mai fie sustinut demersul pentru acreditare” – prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, mebru în Senatul Universitãtii Petrosani.

Câtiva studenti de la Universitatea Petrosani, sectia Informaticã din cadrul Facultãtii de Stiinte, au reclamat faptul cã au fost nevoiti sã-si sustinã licenta la Alba Iulia, ceea ce a implicat bani multi cheltuiti din buzunarele lor si asa detul de subtiri. Acestia sustineau faptul cã alti colegi de-ai lor de facultate, dar de la sectia Matematicã, au fost mai norocosi pentru cã au sustinut examenul de licentã la Petrosani. Ei nu au avut acestã baftã pentru cã Sectia Informaticã nu are acreditare pentru sustinerea licentei la Universitatea Petrosani, drept pentru care au plãtit, la Alba Iulia, 6 milioane lei vechi taxa, plus alti bani pentru trei zile de examinare, atât cât a durat sustinerea lucrãrii cu pricina.

De ce Universitatea Petrosani nu are acreditãrile necesare si de ce au fost nevoiti studetii sã se deplaseze la Alba Iulia, ne-a explicat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, membru al Senatului Universitãtii Petrosani.

”Pânã sunt acreditate specializãrile, examenele de licentã se dau acolo unde aceastã acreditare existã si Universitatea noastrã are încheiatã o conventie, pentru cazul prezentat de dv., cu Alba Iulia. S-a discutat în Senat cã la specializãrile unde existã studenti foarte putini sã nu mai fie sustinut demersul pentru acreditare. Asta pentru cã nici ministerul si nici comisia de specialitate nu poate acorda acreditarea în cazul unei sectii cu un numãr de 5-10 absolventi. Practic nu se justificã acestã acreditare în asemenea situatie. Pentru acesti absolventi avem încheiate protocoale de colaborare cu facultãti din tarã pentru sustinerea licentelor” – a declarat Radu Sorin, membru al Senatului Universitãtii Petrosani.

De precizat cã la Alba Iulia si-au sustinut licenta trei absolventi ai promotiei 2012 ai Facultãtii de Stiinte, sectia Informaticã.

Ileana Firtulescu