Infractorii vulcãneni sunt specializati în diferite domenii de activitate. acestia dau atacul la vagoanele cu cãrbune, locuinte sau societãti comerciale. 35 de fapte penale au fost identificate de reprezentantii Politiei Locale de la Vulcan.

“În ceea ce priveste documentarea activitãtilor prevãzute de legea penalã, în perioada mentionatã, au fost depistate 35 fapte penale, ce întrunesc elementele constitutive ale unor infractiuni, dupã cum urmeazã 20 furturi cu intrare prin efractie;  15 infractiuni de loviri si alte violente”, aratã raportul Politiei Locale Vulcan.

Cele mai frecvente furturi s-au înregistrat în Colonia din Vulcan. Vagoanele cu cãrbune si încântã unitãtii miniere au fost în atentia hotilor.  “Locurile în care s-au comis infractiunile au fost: Cartier Colonia de Jos Vulcan – furturi de cãrbune, Cartierul Cocosvar, Cartier Micro 3 B – furturi din auto, furturi din locuinte, loviri sau alte violente, furturi din societãti comerciale (magazine) si garaje, B-dul M. Viteazu – zona centralã a municipiului, furturi din auto, furturi din societãti comerciale. Dintre societãtile comerciale cu capital de stat, s-au înregistrat furturi de la E.M. Vulcan, E.M. Paroseni si E.P.C.V.J. Vulcan, majoritatea fiind furturi de materiale feroase si cãrbuni din garniturile de vagoane ce strãbat Cartierul Colonia de Jos Vulcan. Furturile de si din auto, au fost comise pe timpul noptii, pe parcursul zilelor sãptãmânii, în Cartierul M3B,  dar si în zona central a municipiului, majoritatea fiind comise prin efractie. Au fost executate douã mandate de aducere, trimise de instanta de judecatã, precum si pentru îndeplinirea procedurii de afisare a 14 procese verbale de contraventie refuzate a fi semnate de contravenienti”, mai aratã raportul.

Monika BACIU