Nu au fost ei la expozitii de picturã, sau gravurã, dar au venit ele la scoala lor. Vorbim despre copiii de la Scoala gimnazialã nr 7 din Cartierul Aeroport, care, în cadrul unui proiect mai amplu de combatere a violentei în scoli, au invitat în sala de sport un pictor de exceptie.

Omul a venit cu zeci de lucrãri si i-a învãtat pe copii, în sala de sport, acolo unde a încropit o expozitie ad-hoc, ce înseamnã pasiunea pentru imagine. Eliodor Mihãileanu si-a descoperit din copilãrie pasiunea si acum le-o redã copiilor, la vârsta la care si el visa sã devinã artist. Viata, însã, i-a rezervat o carierã de inginer, însã, le-a spus copiilor sã îsi urmeze visele, indiferent de vârstã.

„Încã de când eram copil m-am afirmat în scoala elementarã. Desenam pe tablã în recreatie si când veneau profesoarele, admirau si îmi spuneau cã voi deveni un mare pictor. Nu am fost pictor, decât în timpul liber. Da, am fost inginer, cã asa au fost vremurile. Acum, însã,  vreau sã le transmit copiilor dragostea pentru frumos si plãcerea de a desena, pentru cã, pentru mine, a fost o fericire sã desenez, sã pictez”, a spus Eliodor Mihãileanu, inginer, artistul care a participat în cadrul programului de combatere a violentei în scoli, încercând sã descopere talente..

Copiii au primit cu mare bucurie ideea de a face o astfel de orã, printre simezele încropite pe spalierele sãlii de sport. Au creat fiecare ce a crezut cã e mai bine si orele de desen s-au transformat într-o altfel de lectie de viatã.

5-1

„Azi am învãtat cã aceastã materie este foarte frumoasã si aici în salã sunt peste 72 de portrete si desene, foarte frumoase.  Îmi place sã desenez. Am învãtat sã pictez peisaje, portrete si mi-a plãcut ora aceasta”, ne-a spus un pusti.

”Eu, azi, am învãtat cum sã pictez si îmi place foarte mult aceastã expozitie de artã. Pentru mine este ceva foarte important N-am fãcut orele de desen cu altcineva pânã acum si, pentru cã a venit acest domn, pe mine m-a impresionat foarte tare ”, l-a completat un alt coleg de clasã.

Au învãtat si au creat, iar ceea ce a iesit din mâinile lor va fi expus într-o expozitie colectivã, pe care o vor vedea toti copiii si dascãlii acestei scoli. „M-am gândit, dacã elevii nostri nu pot merge sã vizioneze o expozitie, sã aducem pictorul cu expozitia la scoala noastrã. Copiii sunt foarte încântati. Am organizat activitatea pe douã zile. Sunt 3 ore de ateliere de creatie, unde copiii nostri, împreunã cu domnul grafician si pictor învatã sã deseneze peisaje si chipuri umane. Apoi, toti elevii scolii vor avea acces la expozitia organizatã de noi”, ne-a explicat Ionela Gabriela Trucã, profesoara care a coordonat atelierul de creatie.  Proiectele Scolii gimnaziale nr 7 cuprind mereu teme abordate altfel de orele de curs, tocmai pentru a le arãta elevilor cã pot fi si creativi, în contra-partidã cu violenta din scolile noastre.

Diana Mitrache