ALARMANT! Asistãm neputinciosi la prima epidemie de rujeolã, de dupã 1989

Prima epidemie de rujeolã a izbucnit în zona noastrã dupã Revolutie, iar medicii spun cã au fiecare zeci de vaccinuri pe care nu le-au fãcut copiilor. Situatia devine alarmantã, în conditiile în care, din aceastã cauzã, mor copii si nimeni nu poate constrânge pãrintii sã îi aducã la vaccinat.

Este ignorantã, credintã oarbã în idei preconcepute, dar situatia scapã de sub control cu fiecare zi.  „Eu am vaccin anti-rujeolic, primit special pentru o anumitã grupã de copii, însã, întâmpinãm greutãti foarte mari privind mobilizarea pãrintilor. Majoritatea nu vrea sã îsi vaccineze copiii, cu toate cã existã epidemie de rujeolã, au fost deja multe cazuri de deces în tarã si, cu toate astea, nu vin la vaccin. Am vreo 50 de doze de anti-rujeolic, care stau în frigider si nu am copiii. Liste avem, i-am si anuntat telefonic ”, a spus dr. Constantin Gheorghiu, presedintele Asociatiei Medicilor de familie din Valea Jiului.  Medicul Gheorghiu spune cã si-a asumat singur aceastã sarcinã de a vaccina copiii ce nu sunt luati în evidenta vreunui medic de familie, însã, fãrã  rezultat.

„Avem în teritoriu douã asistente comunitare. Au fost, i-au anuntat, dar fãrã rezultat. Nu vor sã vinã. Probabil cã au citit au auzit zvonuri, cã se întâmplã nu stiu ce dupã vaccin, ceea ce este o mare gresealã”, adaugã medicul de familie din Petrosani.  În Valea Jiului au existat deja câteva cazuri de rujeolã si medicii atrag atentia cã existã chiar riscul izbucnirii unei epidemii fãrã precedent. Asta, pentru cã dupã Revolutie, astfel de cazuri nu au mai existat.  Rujeola este o boalã care se manifestã la copii si poate fi  mortalã, grupul-tintã fiind pânã în 14 ani.

1-1

„Sunt acele vaccinuri obligatorii de la nastere: la douã luni, la 3, la 4 luni, la un an, la doi, la 5, 6, pânã la 14 ani. trebuie, însã, obligatoriu fãcute, însã, nu existã legi care sã-i constrângã pe copii”, a spus dr. Constantin Gheorghiu. Intrarea în contact cu virusul rujeolic duce aproape automat la îmbolnãvire (probabilitatea este de peste 95%, unii specialisti urcând-o spre pragul de 100%). Acest “succes” se datoreazã mai ales celor 2-4 zile în care un om este extrem de contagios, de dinaintea aparitiei simptomelor, în care gazda virusului îl distribuie fãrã ca cineva sã bãnuiascã. În România au fost raportate peste 3.400 cazuri de rujeolã si 17 morti din ianuarie 2016 pânã pe 10 martie 2017. Majoritatea cazurilor au apãrut în zonele în care imunizarea este extrem de micã. Conform acestui raport, cele trei genotipuri de rujeolã au început sã se rãspândeascã în România din luna ianuarie 2016, nefiind prezente pe teritoriul tãrii anterior. În urma analizelor de laborator si a testelor epidemiologice, expertii vor identifica originile infectiei

Diana Mitrache

Advertisements

8 comentarii la „ALARMANT! Asistãm neputinciosi la prima epidemie de rujeolã, de dupã 1989

 • 6 aprilie 2017 la 22:07
  Permalink

  nu vrem vaccine. si ce daca? n-aveti ce sa ne faceti. Domnul Isus are grija de noi

 • 7 aprilie 2017 la 10:05
  Permalink

  dumnezeu are grija de toti si de oamenii normali si de prosti cu politia ar trebui dusi la vaccin caposii astia nu va ganditi ca in caz de o epidemie avem de suferit toti? aroganta din cuvintele tale noemi nu sunt in regula poate vine vremea cand societatea civila o sa aibe ce va face creiere spalate ce sunteti

 • 9 aprilie 2017 la 21:31
  Permalink

  Bai Noemi sa sti ca si ISUS s-ar fi vaccinat dar nu se descoperisera vaccinurile iar tu esti un dobitoc care prin dobitocia ta poti pune in pericol sanatatea noastra ,care credem si noi in ISUS dar nu suntem fanatici si dobitoci ca tine.

 • 10 aprilie 2017 la 13:06
  Permalink

  Esti bulangiu pentru ca nu s-a inventat vaccinul pentru prostie.

 • 11 aprilie 2017 la 21:31
  Permalink

  Daca intrebam 100 de romani,cum spune o apreciata emisiune de televiziune,cine este mai prost dintre noi doi ,mai Noe,iti garantez ca 98 vor spune ca tu si 2 ca eu,numai ca cei doi precis sunt iehovisti de-ai tai care au rumegus in cap in loc de creier.Darar rujeola in iehovisti.

 • 20 aprilie 2017 la 00:42
  Permalink

  Problema e ca da rujeola in toti. Din cauza unor p*&e proaste educate de madam Olivia Steer avem de suferit. Atat ne cacam pe noi cu democratia asta ca o se noara rau de tot intr-o zi. Avem doar drepturi dar cand auzim de obligatii nu vrem. ‘Tu-va-n basca de retardati, in strainatate nu va primeste copii la scoala si in comunitate, sunt tari unde nu ai voie sa calatoresti daca nu ai anumite vaccinuri facute. Dar ce stiti voi, va apara mama omida, si cand da Ortu’ in puradeii vostri fugiti ca gainile si injurati medicii ca nu au ce sa va faca. Ati trebui decazuti din dreptul parintesc, sa vi se taie toate ajutoarele sociale, si sa vedeti cum v-ati ruga voi sa va faca vaccin.

 • 20 aprilie 2017 la 22:43
  Permalink

  stimate domn, noemi e nume de muiere, nu de mascul. nici nu stiu de ce te apostrofez, dupa porecla imi dau seama ce prost esti. 1000% ca stai in aeroport sau colonie

 • 20 aprilie 2017 la 22:46
  Permalink

  domnu iisus sa are mila de tine ca zici asa de noi ca nu vrem sa vaccenam copii

Comentariile sunt închise.