„Am ajuns la fundul sacului, în sensul cã am epuizat toate resursele familiei. Cu toatã rusinea, pentru cã nu am fãcut acest lucru niciodatã, apelez la ajutorul public… Îmi doresc cu tãrie ca toate aceste chinuri, mai ales ale copiilor mei, apoi ale mele si strãdania medicilor sã nu fi fost în zadar, sã le arunc la cos, practic murind, pentru cã nu mai am, nu mai avem de unde face rost de bani pentru a definitiva toatã aceastã luptã cu leucemia” – a spus Dorina Sandu, din Lupeni, fost lider de sindicat al SC Zori Noi SA Petrosani.

Dorina Sandu este din Lupeni, cunoscutã ca fiind o femeie plinã de energie, de initiativã, care nu s-a lãsat niciodatã pradã greutãtilor pe care le oferã viata, în general. A fost un om de bazã la fostul cotidian „Matinal”, pe latura administrativã, a fost si lider de sindicat al colectivului SC Zori Noi SA, care cuprindea redactia si tipografia. Dorina era ceva între asprime si cãldurã, între intransigentã si întelegere, între furtunã si ajutorare. Despre viata sa personalã nu vorbea prea mult. Are doi copii pe care i-a crescut frumos si care au devenit oameni minunati…

În urmã cu doi ani, o presupusã rãcealã s-a dovedit a fi începutul „nasterii” unui dusman cumplit – cancer. Mai precis, „ATLL – Limfom/leucemie cu celula T a adultului HTL V1 – formã limfomatoasã”…   Pentru Dorina Sandu a urmat o perioadã de luptã grea, chimioterapii, radioterapii si tot arsenalul unor tratamente chinuitoare, adevãrate torturi pentru cei cu asemenea diagnostic, apoi efectele secundare devastatoare pentru organism au declansat alte si alte afectiuni, care la rândul lor au trebuit tratate. A trecut de la o clinicã la alta, de la cele de hematologie a trecut la vestitul (prin grozãvia suferintelor) Institut Clinic Fundeni… Singura salvare a Dorinei Sandu era transplantul medular, doar cã pregãtirea organismului pentru interventie însemna ameliorarea tuturor afectiunilor declansate, iar Casa de Sãnãtate deconta partial aceste tratamente costisitoare.

2-1

În cei doi ani, Dorina a vândut tot ce se putea vinde din casã, iar salariile celor doi copii ai sãi, plus donatii de la colegii acestora s-au „topit” în tratamente si nici nu au ajuns. Asa se face cã Dorina Sandu a riscat chiar înainte de transplant fiind nevoitã, din lipsa banilor, sã renunte la continuarea tratamentului cu injectiile anticoagulante pentru tromboza acutã ocluzivã apãrutã, pentru cã depãseau cu vreo 60% decontul de la Casa de Sãnãtate.

La sfârsitul lui în februarie 2017 a avut loc transplantul, operatia a reusit, dar tratamentul post transplant este decisiv. Dacã nu-l faci, e ca si când munca si chinurile de pânã acum sunt în zadar.  „Am ajuns la fundul sacului, în sensul cã am epuizat toate resursele familiei. Cu toatã rusinea, pentru cã nu am fãcut acest lucru niciodatã, apelez la ajutorul public… Îmi doresc cu tãrie ca toate aceste chinuri, mai ales ale copiilor mei, apoi ale mele si strãdania medicilor sã nu fi fost în zadar, sã le arunc la cos, practic murind, pentru cã nu mai am, nu mai avem de unde face rost de bani pentru a definitiva toatã aceastã luptã cu leucemia” – a spus Dorina Sandu.

Pentru a o ajuta pe Dorina Sandu si pe copiii ei, puteti dona în contul sãu

RO24BRDE220SV37592192200 – SANDU DORINA

Fiecare leu donat de dumneavoastrã îi poate salva viata!!

Ileana Firtulescu