Vineri este bursã pentru someri

Nu mai putin de 6 angajatori sunt asteptati vineri la ora 9 la bursa ce are loc la Petrosani, dar vor veni angajatori si la Vulcan si la Lupeni. Este bursã organizatã la nivel national si somerii sunt asteptati sã vinã în numãr mare, mai ales cã avem foarte multi oameni ce îsi cautã acum un job.

„Doar pentru bursã avem 27 de locuri de muncã. În afarã de acestea, avem si locurile de zi cu zi, pe care le si avem afisate. Sunt locuri de muncã în constructii, în comert, în servicii. Nu sunt foarte multe, dar avem mai multe firme cu numãr mai mic de locuri de muncã. Pânã în momentul de fatã s-au anuntat 6 angajatori sã participe si vom vedea dacã se mai adaugã pânã vineri”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. Din pãcate, însã, desi existã foarte multi  someri si marea majoritate nici nu are indemnizatie, oamenii tot nu sunt interesati sã vinã la bursele organizate de agentiile locale. Si asta, în conditiile în care în Hunedoara au loc lunar astfel de întâlniri mediate la AJOFM. „Interesul  lor este destul de scãzut. Destul de greu îi mobilizãm sã participe la aceste burse. Întâmpinãm greutãti, pentru cã, si dacã participã, nu sunt interesati. Angajatorii se plâng cã oamenii vin, pentru cã sunt chemati, dar interesul lor nu este cel ce ni-l dorim. Dacã întrebãm somerul, el se plânge de salarizare si schimbarea conditiilor de platã si salarizare. Dacã ascultãm angajatorul, pãrerea lui este cã omul nu vrea sã lucreze”, a completat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. Vineri, de la ora 9,00, în toate agentiile locale de ocupare a fortei de muncã sunt asteptati somerii sã se întâlneascã cu angajatorii si sã îsi gãseascã un job.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Vineri este bursã pentru someri

  • 7 aprilie 2017 la 09:04
    Permalink

    Babtanca tre sa plece! Asta nu e atitudine de sef al unei astfel de institutii! Oamenii au dreptate! La bursele acestea vin cu locuri de munca foarte prost platite si pe care nu le doreste nimeni! Asta este adevarul!!!!! Nu vor oamenii sa munceasca…. Ce nesimtire! Rusine sa iti fie Babtan!!!

  • 7 aprilie 2017 la 13:44
    Permalink

    Multa munca si bani putini.Asta este oferta pi la noi.Normal ca nimeni nu accepta asa ceva.

Comentariile sunt închise.