Rãzboiul pro sau contra lui Bãsescu s-a mutat pe Facebook

Sustinãtorii si adversarii presedintelui suspendat Traian Bãsescu se contreazã pe Internet. Mai exact pe pagina de socializare Facebook, unde zilnic utilizatorii sunt bombardati cu texte si, mai ales, fotografii sau caricaturi pro sau contra, depinde de tabãra care le distribuie.

Internautii s-au împãrtit în douã tabere. Unii îl sustin pe Presedintele României, Traian Bãsescu, altii, din contrã, îl contestã vehement.

Si unii si altii încearcã, depotrivã, sã facã cât mai multi prozeliti si sã întoarcã rezultatele Referendumului din data de 29 iulie în favoarea lor. În acest „joc”, care se poartã mai ales pe Facebook, site-ul de socializare utilizat de milioane de oameni, sunt atrasi si oameni politici, sustinãtori sau nu ai lui Bãsescu.

De exemplu, Raluca Turcan a distribuit o fotografie probabil de la un miting, cu o pancartã pe care stã scris: „Bãsescu votat de 5.277.068 de români, Antonsescu votat de doar  9159…”.

O altã fotografie, trucatã îi prezintã pe Crin Antonescu si Victor Ponta în cãmãsi de noapte într-o aprinsã bãtaie cu pernele, cu explicatia „Crin si Ponta: prima noapte fãrã Bãsescu”.

Si fotografia cu Victor Ponta, pionier, de-a draepta lui Nicolae Ceausescu, încearcã sã ne convingã cât de nociv este acesta. Foarte multe sunt si stirile postate în ultima perioadã despre ce anume vrea sã facã cuplul Ponta –Antonescu pentru a acapara România. De ceallaltã parte, am aflat cã existã dovada cã Traian Bãsescu a fost informator al securitãtii, ori am vãzut – într-un trucaj, evident, cum presedintele suspendat al României si fostul premier, Emil Boc, vor ajunge sã vândã diverse lucruri în piata de vechituri, ori o fotografie cu Bãsescu râzând în hohote, cu comentariul „Cine il mai crede pe Basescu?

În toamna lui 2009 zicea cã o sã fie bine, cã nu se taie nimic, iar în primãvara lui 2010 iesea la TV si tãia în carne vie. Acum zice cã vrea sã apere statul de drept. Mi-e groazã sã mã gândesc oare ce va urma dacã nu îl demitem…”.

Sunt multe alte exemple si am cules doar câteva, la întâmplare, pentru cã oricum savuroase sunt imaginile, pe care pânã la urmã orice utilizator de Facebook – ori cã vrea ori cã nu vrea – le vede zi de zi pe pagina sa, distribuite de prieteni ori cunostinte. Si, în cele din urmã, vorba unui alt utilizator al site-ului de socializare. În data de 29 iulie trebuie sã mergem la vot, indiferent dacã suntem sustinãtori ai lui Traian Bãsescu ori contestatari ai acestuia, pentru cã, pânã al urmã, decizia este a poporului, iar poporulsuntem noi toti.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Rãzboiul pro sau contra lui Bãsescu s-a mutat pe Facebook

  • 19 iulie 2012 la 07:50
    Permalink

    Fantastic, uluitor ce seamana copilul din mijloc cu VICTOR PONTA. Are siochelari…hahaha, uluitoare asemanare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.