Investitii la ApaServ Valea Jiului

Societatea de apã din Valea Jiului are bugetul aprobat, astfel cã lucrãrile pot începe. Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului, a subliniat cã bugetul aferent anului 2017 a fost fundamentat în urma unor analize realiste.

“ApaServ functioneazã având în vedere cã bugetul pe anul 2017 este aprobat. Cu toate eforturile mergem înainte. Fiind votate si situatiile financiare putem spune cã am avut un an 2016 foarte bun, l-am încheiat cu profit, iar dividendele s-au împãrtit si la actionari si la angajati. Pentru 2017 am aprobat un buget realist, fundamentat pe realizãrile anului 2016. Anul trecut a fost premierul (Dacian Ciolos-n.r.) si spune cã contractul de la ApaServ va fi semnat. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb spunea cã primul proiect care va fi semnat este din Valea Jiului. vineri voi merge la ARA unde ne vom întâlni cu ministrul Fondurilor Europene si directorul general al Fondurilor Europene ca sã vedem exact când semnãm contractul. Tot ce a depins de noi am fãcut”,  a declarat Costel Avram,  directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

4-1
Împreunã cu presedintele Consiliului judetean Hunedoara, domnul Mircea Bobora, cu presedintele ADI Apa Valea Jiului, domnul primar Ile Gheorghe, domnul Vasile Jurca,primarul orasului Petrila,domnul primar interimar al municipiului Lupeni,Iacob Mesaros si domnul viceprimar al municipiului Petrosani Nicolae Florin si cu colegii din echipa de conducere a Apa Serv, am avut astãzi o nouã întâlnire cu presa localã. I-am informat, cu acest prilej, pe jurnalisti si, prin intermediul lor, pe cetãtenii Vãii Jiului, despre ce vrem sã facem în acest an, în parteneriat cu actionarii nostri (Consiliul judetean si cele 6 primãrii locale), atât din dividendele pe care le-am repartizat acestora cât si din fonduri proprii, dar mai ales din fondurile europene. Le multumesc atât  domnului presedinte Bobora, cât si domnilor primari pentru felul în care ne sustin si colaboreazã în implementarea proiectelor Apa Serv Valea Jiului, asa cum le multumesc celor din presã pentru obiectivitatea cu care prezintã activitatea operatorului regional de apã si canalizare.

Consiliul de Administratie al ApaServ a decis repartizarea profitului. Astfel, a fost avizat favorabil repartizarea profitului cãtre actionari, în valoare de 2.338.401 lei astfel: 100.637,68 lei pentru acoperirea pierderii contabile, 1.119.000 lei pentru dividende cuvenite actionarilor din care: 585.584 lei – judetul Hunedoara, 82.771 lei – municipiul Lupeni, 27.137 lei – orasul Uricani, 36.472  lei – municipiul Petrosani, 59.116 lei – orasul Aninoasa, 69.954 lei – orasul Petrila, 57.996 lei – municipiul Vulcan. “Avem un an plin de investitii, iar dividendele le alocãm acolo unde e nevoie. Vom face o retea de canalizare de la Dãrãnesti, de la azil, pânã la mina Petrila, pentru cã acolo se va muta primãria si va fi si o zonã industrialã, iar fãrã utilitãti nu se poate face nimic. La Vulcan vom încerca sã facem canalizarea si apã în zona turisticã  din Pasul Vâlcan”, a mai subliniat sursa citatã.

Se ocupã si de mediu

Cei de la societatea de apã din Valea Jiului nu fac doar investitii în retelele de apã si canalizare. Acestia vor sã redea si parcurilor strãlucirea. Astfel, mai multe zone verzi din Valea Jiului sunt în atentia celor de la ApaServ.  “Populatia este beneficiarul nostru, dar în acelasi timp si noi trebuie sã dãm ceva înapoi comunitãtii în care ne desfãsurãm activitatea. Spuneam de zonele verzi. Am luat Petrosaniul si Petrila. La Petrila vom reda o parte din parcul din localitate si îl vom lua pentru a-l întretine. La Petrosani au fost lucrãri mari în zona avionului, iar zona verde îl vom îngriji noi”,  a mai spus Avram.

Monika BACIU

3 comentarii la „Investitii la ApaServ Valea Jiului

 • 5 aprilie 2017 la 21:30
  Permalink

  lasati dracu’ investitiile si intai indreptati si reparati toate capacele de la noua canalizare, sunt pericol public, atat spre rusu pe maleia, cat si la iesirea din petrosani pana la zona rosia, si pe toate strazile unde ati lucrat si ati pus canalizare care nici macar nu e legata si nu functioneaza. halal investitii, halala cel mai bun managefr

  Răspunde
  • 6 aprilie 2017 la 11:54
   Permalink

   Nu se poate. Acolo a lucrat Zona D si nu putem cere sa refaca lucrarile in garantie.
   Ar insemna sa-si reduca profitul si deci si…. ma intelegeti.

   Răspunde
 • 7 aprilie 2017 la 12:13
  Permalink

  Lasati gargara si puneti capace pe trotuare unde lipsesc (vezi magazin Sebaservex-Petrosani-trotuar), decolmatati pluvialele pe DN 66, reparati hidrantul ala din colt de la ANAF- Petrosani (a distrus pavajul pe o raza de 3-4 m in jurul lui si curge de 3 luni) si nu mai futeti banii pe ingrijit zone verzi , fantani (arteziene-parc Petrila), sapat gropi in cimitire (Petrila) reparat utilaje si oferit asistenta tehnica pt firma lu Shakira (Petrila)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.