Festivalul National „Fii star în tara ta!”, editia a IV-a, Vulcan 2017, a reusit sã adune în jurul sãu sustinãtori, voluntari si sponsori, evenimentul anuntându-se unul de amploare având în vedere numãrul mare de participanti din întreaga tarã, la cele opt categorii din concurs. Intentia celor ce s-au adunat si continuã sã se adune în jurul acestei idei este  de „spargere a barierelor” unei mentalitãti pãguboase, cum cã Valea Jiului ar înseamnã doar mineriade si sãrãcie. Sustinãtorii asteaptã de la organizatori calitate în jurizare, exigentã si tinutã în desfãsurarea evenimentului.

Festivalul-concurs „Fii star în tara ta!”, Vulcan 2017, a luat o amploare neasteptatã la aceastã a IV-a editie avându-se în vedere numãrul mare de participanti – aproximativ 200, mai precis 171 cu fise depuse si alti 30 care si-au anuntat înscrierea – la cele opt sectiuni ale concursului: muzicã popularã, usoarã, instrumentalã, duete, ansambluri, dansuri populare si moderne, folk si teatru.

5-1

Festivalul se va desfãsura la Clubul IMAX Vulcan, Valea Jiului, pe parcursul a trei zile, 28 – 30 aprilie 2017 si va debuta cu o amplã paradã a participantilor si sustinãtorilor concurentilor, care vor veni, pe lângã cei din judetul Hunedoara, din  Maramures, Satu Mare, Bistrita, Sibiu, Medias, Baia de Aramã, Rovinari, Tg. Jiu, Turceni, Craiova, Slatina, Turnu Severin, Caransebes, Timisoara, Lipova, Arad etc. Paleta categoriilor de vârstã este extrem de largã! Existã concurenti de patru ani, dar si de 50 de ani. La cei de 50 de ani am privit lung crezând cã este o glumã, pentru cã aspectul si atitudinea efervescentã pãreau ale unor oameni de cel mult 40 de ani. Unul dintre acesti participanti concura la trei sectiuni din festival.

Organizatorii Festivalului „Fii star în tara ta!” – Cãtãlin Tugulea, Restaurantul La Tugu si Sorin Rosmenteniuc, Clubul IMAX Vulcan – nu sunt la prima actiune culturalã, implicarea lor în a revigora viata comunitãtii, în a valorifica resursele umane din Valea Jiului, pentru cã au cu ce: medalii de aur, premii nationale si recunoastere internationalã etc. -, par a fi constienti de asteptãrile publicului si ale concurentilor.

5-2

Pentru ca evenimentul, de înãltimea unui festival national, sã fie unul de calitate, acestora li s-au alãturat Asociatia Culturalã „Rosa Multiflora” Petrosani, reprezentatã de Costel Avram, Asociatia Comitetului de Initiativã Economicã Petrosani-Valea Jiului – presedinte Constantin Fulga, „1001 Articole” si „Lumea Copiilor” – Nicolae Chirculescu, Sindicatul „Huila”  – Laszlo Domokos, reprezentanti zonali ai firmelor Pepsi si Elit.

Universitatea Petrosani care, prin rectorul Radu Sorin, a dorit sã sustinã evenimentul având în vedere amploarea sa, dar surprizã plãcutã a venit de la colectivul INSEMEX Petrosani si Sindicatul vestitului Institut, care, la initiativa directorului general Arthur Gãman, vor sprijini premierea concurentilor.  Si omul de afaceri lupenean Emil Pãrãu, cel care sustine, de ani si ani, talente culturale si sportive de nivel national si chiar european, a fost de acord sã se alãture sponsorilor. Lista este deschisã, pentru cã nevoile unui eveniment de asemenea anvergurã nu sunt deloc mici… Sustinãtorii asteaptã de la organizatori calitate în jurizare, exigentã si tinutã în desfãsurarea evenimentului.

5-3

Intentia celor ce s-au adunat si continuã sã se adune în jurul acestei idei este  de „spargere a barierelor” unei mentalitãti pãguboase, cum cã Valea Jiului ar înseamnã doar mineriade si sãrãcie. Toti cei care pot si, mai ales, doresc, sã treacã peste orgolii care s-au dovedit pãguboase, sã-si uneascã fortele în câteva actiuni de amploare cu rãsunet national, pentru cã ele se desfãsoarã mereu, dar la nivel local, iar talente de exceptie existã, potentialul este urias, doar organizarea si unitatea au lãsat de dorit.

Partenerii media ai Festivalului „Fii star în tara ta!”- Valea Jiului, Vulcan 2017, sunt Ziarul Vãii Jiului, Cronica Vãii Jiului, Gazeta de dimineatã, Avântul Liber, Ziarul Exclusiv, MondoTv & MondoFM Petrosani, Mesagerul Hunedorean. Capetele de afis ale spectacolului din seara Galei laureatilor vor fi anuntate în timp util, dupã confirmarea artistilor.

Ileana Firtulescu