INSEMEX Petrosani – douã medalii de aur, una de argint si un premiu special, la Geneva

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2017, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani a participat la al 45-lea Salon International de Inventii de la Geneva, Elvetia, considerat a fi cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii.

Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de  Guvernul Federal Elvetian, Statul si Orasul Geneva, precum si de Organizatia Mondialã pentru Proprietate Intelectualã-OMPI. Standul de prezentare al României realizat sub egida Ministerului Cercetãrii si Inovãrii, care a asigurat selectia inventiilor si plata participãrii acestora la Salon, a reunit un numãr de 40 de inventii din diferite domenii.  In urma jurizãrii celor peste 2000 de lucrãri prezentate la Salon, membrii Juriului International au decis acordarea a 34 de medalii de aur si a 8 medalii de argint pentru inventiile românesti, cãrora li s-au adãugat si 10 premii speciale. În urma participãrii la concurs, INSEMEX Petrosani a obtinut 2 medalii de aur, o medalie de argint precum si unul dintre cele 10 premii speciale.  La acest eveniment, delegatia INSEMEX  a fost condusã de domnul Dr.ing. George Artur Gãman – Director General, cu participarea domnilor Dr ing. Emilian Ghicioi – Director Tehnic, respectiv Dr.ing. Doru Cioclea – Sef al Laboratorului Securitate Minierã si Ventilatie Industrialã, cercetãtorii din Petrosani prezentând 3 inventii, toate acestea fiind apreciate si medaliate, dupã cum urmeazã:

– Medalie de Aur, pentru inventia ”Metodã de identificare a constructiilor de aeraj critice la nivelul unei retele complexe de aeraj”.

– Medalie de Aur, pentru inventia ”Metodã de restabilire a unei retele de aeraj afectate de o explozie pe baza traseelor critice”

– Medalie de Argint, pentru inventia ”Metodã de determinare a eficientei retelelor complexe de aeraj”.

– Pentru lucrarea ”Metodã de restabilire a unei retele de aeraj afectate de o explozie pe baza traseelor critice”, echipa INSEMEX a primit de asemenea un premiu special din partea Corporatiei pentru Stiintã si Parcuri Tehnologice din Hong Kong.

Pe data de 31 martie 2017, delegatia României a participat de asemenea la conferinta internationalã organizatã de Organizatia Mondialã pentru Proprietate Intelectualã-OMPI, care numãrã 189 de State Membre, pe parcursul conferintei fiind abordate si subiecte  din sfera sistemului de cercetare, dezvoltare si inovare din România. De asemenea, s-a dezbãtut subiectul contributiei si suportului organizatiei WIPO pentru tãrile aflate în tranzitie sau în curs de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.