Green-line Valea Jiului, din nou, în actualitate. De realizarea unei linii de cãlãtorie în întreaga Vale a Jiului se vorbeste încã din anii comunismului. Proiectul este readus în actualitate, cu schimbãrile de rigoare. Acum se doreste a se realiza transport în comun ecologic.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat cã astfel de proiecte sunt eligibile pe fonduri europene.  “Vrem sã facem transport ecologic în Valea Jiului. o sã vedem cum pentru cã e un proiect cu accesibilitate si sanse mari pentru cã fondurile europene se focuseazã, în mod deosebit, pe reducerea emisiei de CO2”, a declarat Mircea Bobora, presedintele CJH.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, este un sustinãtor al acestui proiect. “Sustinem proiectul cu autobuze electrice care au un avantaj pentru toatã lumea din  Valea Jiului si am solicitat domnului presedinte sã fie trecut în parteneriat cu CJH pentru cã este important. Asa cum este nevoie de proiectul între Hunedoara si Deva, în primã fazã, acelasi lucru îl dorim si noi în Valea Jiului”,  a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.  De-a lungul anilor au fost efectuate mai multe studii de fezabilitate pentru realizarea proiectului, însã nu au existat si efecte concrete.

Monika BACIU