INSEMEX, pe harta mondialã a inventicii

INSEMEX Petrosani se mentine în topul inventatorilor de talie mondialã. Cercetãrii de la institutul din Petrosani au cucerit trei medalii la Salonul International de Inventii de la Geneva. Specialistii de la INSEMEX s-au întors acasã cu douã medalii de aur, una de argint si cu un premiu special.

“O echipã de succes! Douã medalii de aur, una de argint si un premiu special, taman din Hong Kong. Multumiri tuturor colegilor din INSEMEX, în special inventatorilor”, spune Artur Gãman, directorul general al INSEMEX Petrosani.

În perioada 29 martie-2 aprilie 2017 a avut loc cel de al 45-lea Salon International de Inventii de la Geneva – ELVETIA, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii. Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvetian, Statul si Orasul Geneva, precum si de Organizatia Mondialã pentru Proprietate Intelectualã-OMPI.

“Editia Geneva – 2017 poate fi prezentatã în cifre astfel: suprafata de expunere de 8500 m.p. a gãzduit 725 expozanti din 40 tãri, din 5 continente, din care 80% companii, universitãti, organizatii de stat si 20% investitori si cercetãtori privati. Organizatiile elvetiene au reprezentat 7% dintre expozanti, restul de 93% fiind expozanti strãini. În Standul României realizat sub egida Ministerului Cercetãrii si Inovãrii, care a asigurat selectia inventiilor si plata participãrii acestora la Salon, au fost prezentate 40 de inventii. Alte 8 inventii românesti au fost prezentate pe costuri proprii”, aratã Ministerul Cercetãrii si Inovãrii. 2000 de lucrãri au fost prezentate la salonul de la Geneva, însã doar 34 au fost premiate cu medalia de aur. Dintre acestea douã inventii apartin cercetãtorilor de la INSEMEX. “În urma jurizãrii a celor peste 2000 de lucrãri prezentate la Salon, Juriul International a decis acordarea a 34 de medalii de aur si a 8 medalii de argint pentru inventiile românesti, cãrora li s-au adãugat si 10 premii speciale. Palmaresul inventatorilor români a fost completat cu încã 17 premii oferite de delegatiile strãine prezente la ziua României”, mai aratã ministerul de resort.

Românii participanti cu stând propriu au prezentat 5 inventii obtinând 3 medalii de Aur si 2 de Argint, si un premiu special acordat la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie Palmaresul final al Salonului International de Inventii de la Geneva cuprinde 34  Medalii de Aur, 8  Medalii de Argint si 27 Premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie si 17 acordate cu ocazia organizãrii Zilei României în stând).

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.