Cei doi tineri urmãriti ca în filmele de actiune nu mai au nici un drept restrictionat. Vor fi cercetati în continuare pentru contrabandã cu tigãri.

Politistii rutieri din Petrosani aveau sã facã o capturã de tigãri de contrabandã cu o valoare de peste 30 de mii de lei, dar pentru a-i prinde pe suspecti a fost nevoie sã-i urmãreascã pânã într-o localitate învecinatã. Totul se întâmpla la finele anului trecut dupã un control de rutinã în trafic. Politistii l-au oprit pe suspectul de contrabandã pe centura localitãtii Petrosani si la verificarea masinii au descoperit mai multi saci cu haine vechi, iar printre ele si tigãrile de contrabandã. I-au cerut sã-i urmeze la sediul Politiei Petrosani pentru cercetãri, însã soferul a demarat cu vitezã si a fost prins dupã câtiva kilometri, pe o stradã din orasul Petrila.

Dupã perchezitionarea amãnuntitã a masinii, politistii au descoperit cã sub sacii de haine vechi se aflau 6 cutii în care erau 301 cartuse de tigãri fãrã banderolã fiscalã, în valoare de 30.100 lei. Alãturi de sofer este cercetatã si o tânãrã de 24 de ani, din Petrosani, iar procurorii au cerut ca amândoi sã fie arestati preventiv. Judecãtoria Petrosani a decis sã-i plaseze sub control judiciar pe durata cercetãrilor iar mãsura preventivã a expirat. Cum Parchetul nu a cerut prelungirea ei, ce doi suspecti vor fi cercetati în stare de libertate pentru infractiunea de contrabandã.

Maximilian Gânju