Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, vã invitã sã participati marti, 4 aprilie 2017, la vernisarea expozitiei „Muzeul din Deva – Arc peste timp”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Muzeul National Brukenthal Sibiu, va avea loc în Palatul Magna Curia începând cu ora 11.00.

Expozitia, care prezintã în 30 de panouri cele mai importante momente din istoria de mai mult de un secol a institutiei devene, a fost gânditã de dr. Iosif Vasile Ferencz, cercetãtor stiintific la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, împreunã cu dr. Alexandru Nicolaescu (curator) si Chris Balthes (grafic design) de la Muzeul National Brukenthal si a putut fi admiratã initial la Sibiu, în Cabinetul de Cartografie din incinta Palatului Brukenthal, în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie 2016. La realizarea expozitiei au colaborat dr. Daniel I. Iancu si dr. Marius Barbu.

„Muzeul National Brukenthal Sibiu a initiat în cursul anului trecut un proiect intitulat „Colectii private si muzee din România”, în cadrul cãruia a cooptat mai multi parteneri printre care se numãrã si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva. Proiectul îsi propune sã prezinte cele mai vechi muzee din România, astfel încât, în cadrul expozitiei  intitulate „Muzeul din Deva – Arc peste timp” se redã istoria Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane prin intermediul unor materiale foto-documentare ce descriu evolutia institutiei de la constituirea colectiilor în ultima parte a secolului al XIX-lea si pânã în prezent. Sunt de asemenea prezentate personalitãtile care au ajutat la dezvoltarea colectiilor si a muzeului precum si activitatea stiintificã valorificatã în reviste de specialitate”, a declarat dr. Iosif Vasile Ferencz.

Biroul de Relatii cu Publicul