Inedit / JIUL, PESTE F.C.S.B.!

Asadar, ceea ce stiam pânã acum ca fiind echipa lui Becali, Steaua Bucuresti, a devenit oficial F.C.S.B (nimeni nu are curajul, concret sã o traducã!), cu palmares valabil din ianuarie 2003 încoace.  Adicã, Steaua 47 trofee, F.C.S.B. doar 11, Steaua, revenitã la MapN, fiind în continuarela acest capitol, prima în clasament, F.C.S.B.-ul lui Becali, pe locul 4.

La nivelul campionatelor din prima divizie, Dinamo Bucuresti conduce acum cu 2.080 de meciuri, urmatã de Rapid  Bucuresti (1.900), Steaua (1.635), cãreia i s-au sters alte 475 pentru F.C.S.B., aflatã pe locul 25! La acest capitol, chiar si Jiul Petrosani se aflã în fata F.C.S.B.-ului, ocupând locul 14, cu 1.147 meciuri, înaintea unor echipe precum C.F.R. Cluj (712), Corvinul Hunedoara (562) sau Astra Giurgiu (462).

ÎNTRE PRIMUL MECI CU STEAUA SI CEL CU F.C.S.B.

Primul meci între cele douã echipe Jiul si Steaua s-a jucat acum 70 de ani, în 1947, la Petrosani, meciul încheindu-se la egalitate 3-3 (pe atunci Steaua se numea A.S.A. Bucuresti), marcând atunci Paraschiva (2) si Cricovan pentru Jiul. Dacã urmãrim si noi procedura oficialã, detasând Steaua de F.C.S.B., prima întâlnire Jiul – F.C.S.B. a avut loc în 1996, scor 0-2 la Petrosani, autori fiind Sabin Ilie si Ciocoiu. De altfel, în epoca Becali au avut loc 8 meciuri Jiul – F.C.S.B., toate câstigate de bucuresteni, cu un golaveraj general de 23-4, în ultimele trei partide Jiul nemarcând niciun gol!

Ultima victorie…

… a Jiului împotriva Stelei dateazã din sezonul 1982-83, scor 2-1 pentru Jiul, prin golurile marcate  de Dina si Grigore Petre pentru Jiul, respectiv St. Petcu pentru Steaua.

GENU TUTU

One thought on “Inedit / JIUL, PESTE F.C.S.B.!

  • 5 aprilie 2017 at 08:32
    Permalink

    Chiar o comparatie de cancan! Sa compari Jiul cu Steaua(FCSB,cum le place celor care acum ajung cu greu la conferintele de presa „fara gustari”ale lui Gigi) e chiar aiurea! Cand dadea Gigi „gustarica”,gsp,prosport,sport.ro,digi,dolce sau media din provincie il ridicau in slavi ca pe Hristos,acum a inchis camara si barul,hop FCSB,ca asa zice talpan! STEAUA sau FCSB,tot STEAUA ramane,adica echipa cea mai galonata din Romania si cea mai cunoscuta in lume! FORTA STEAUA =FCSB!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *