Societatea de apã din Valea Jiului va realiza investitii, din fonduri proprii, pentru a-i racorda pe abonatii de pe strada Jupâneasa la sistemul de alimentare cu apã potabilã.  Este vorba de cei care locuiesc în zona Pesterii Bolii si pânã anul trecut erau alimentati cu apã de la reteaua industrialã a minei Petrila.

“Am discutat în aceastã dimineatã cu mai multi cetãteni din zona Jupâneasa – Petrosani, care au venit în aceastã dimineatã la sediul Apa Serv pentru a se plânge cã nu au apã potabilã. Cunosc problema acestor oameni si în acelasi timp recunosc cã situatia de acolo e ceva mai complicatã. O bunã perioadã de timp gospodãriile din Jupâneasa erau racordate la sistemul de apã industrialã al EM Petrila. Anul trecut, pentru câteva voturi în plus operatorul de apã a primit sarcina de a gãsi o solutie rapidã pentru racordarea oamenilor din Jupâneasa la reteaua de apã potabilã a Apa Serv. Le-am spus atunci si oamenilor, dar si fostului presedinte al Consiliului Judetean, cã solutia utilizãrii vechii conducte a minei Petrila este una de avarie. Timpul ne-a dat dreptate nouã. Cu cheltuieli extrem de mari generate de pierderile suportate de Apa Serv am dus apa în Jupâneasa”,  spune Costel Avram, directorul general al ApaServ. Conducta este înfundatã, iar oamenii din zonã nu au acces la apã. În acest sens, conducerea societãtii de apã va aloca fonduri proprii pentru realizarea investitiei.

“Nu voi lãsa lucrurile în voia sortii, mâine se va vota si bugetul Apa Serv, drept pentru care am luat decizia împreunã cu echipa tehnicã a Apa Serv de a face din fondurile proprii investitiile necesare pentru cã acesti oameni sã aibã acces la apã potabilã. Am decis ca aceastã investitia sã fie „ o prioritate zero” astfel încât în cel mai scurt timp sã ne reîntâlnim cu oamenii de pe Jupâneasa la un pahar de apã rece de la robinetul din gospodãriile acestora”, mai spune Avram.

Monika BACIU