Zeci de oameni au stat la cozi la Petrosani ca sã primeascã tichetele sociale de Pasti, oferite de primãrie. Sunt peste 3.000 de beneficiari, care se încadreazã în plafonul necesar, iar oamenii au fost împãrtiti pe categorii, ca sã se evite, cât de cât, aglomeratia, la împãrtirea tichetelor.

Potrivit statisticilor, sunt 124 de beneficiari din rândul persoanelor cu handicap, asistati social sunt 185, alti 220 sunt beneficiari ai venitului minim garantat, 2.450 de pensionari si aproape 100 de someri. „Noi am început de marti sã le distribuim. Aici în spate, la sediul asistentei sociale distribuim la pensionari si persoanele cu handicap, pentru cã sunt pe lista apropiate si este mai bine împreunã sã le distribuim pachetele. La someri le distribuim prin casierie. Am avut marti cei cu handicap si pensionari, miercuri cei de la vmg si alocatia de sustinere a familiei, joi, pensionari si handicap si vineri din nou vmg si alocatia”, a declarat Cristina Mraz, director DPLAS.

Distributia se face în douã locatii apropiate, tocmai pentru a evita aglomeratia. Nu mai putin de 7 tichete, a 10 lei fiecare, primesc locuitorii din Petrosani, cadou, de Pasti de la primãrie. Beneficiazã de aceste tichete cei care primesc venitul minim garantat, care primesc alocatia de sustinere a familiei, cei care primesc cantinã socialã, dar în conditiile în care nu beneficiazã si de ajutor social, pentru cã lor li se dã un singur tichet. Mai primesc tichete pensionarii ale cãror venituri cumulate sunt de pânã la 900 de lei, persoanele cu handicap grav si accentuat, în conditiile în care nu realizeazã alte venituri si au doar acea indemnizatie de însotitor, lunarã, dar si somerii, care au indemnizatia de somaj egalã cu suma de 800 de lei.

Diana Mitrache