“Istoria anticã este încã foarte aproape de noi. Vã prezentãm o sugestie pentru un traseu tematic daco-roman”. Asa încearcã sã promoveze Ministerul Turismului zonele dacice din judetul Hunedoara.

Cei de la ministerul de resort aratã de unde a plecat ideea promovãrii zonelor dacice din judetul Hunedoara. “Când am planificat participarea la Întrunirea Moto de la Nãdrag 2012, am zis cã este pãcat sã batem atâta drum din Bucuresti, fãrã sã nu facem din aceastã iesire un motiv de a vedea cea are mai frumos de oferit aceastã zonã. Asa cã am ales sã facem un traseu “tematic” – vizitarea cât mai multor vestigii daco-romane, în special ruinele de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa si Sarmizegetusa Regia. În traseul nostru am inclus obiective turistice din zona defileului Dunãrii – regiunea Portile de Fier Turnu-Severin, obiective turistice din Tara Hategului si din zona Orãstie”, aratã www.traseeromania.ro.

Sapte obiective turistice din judetul sunt incluse în traseul dacic. Este vorba de Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Râu de Mori-Castelul Colt, Sântãmãrie Orlea-Castelul Kendeffy, Biserica Strei, Cetatea Dacicã Costesti, Sarmisegetusa Regia si Orãstie. Toate aceste locuri au o istorie si o frumusete aparte.

Monika BACIU