Aproape 50 de pompieri ai Detasamentelor Deva, Hunedoara si Petrosani, ai Sectiei Ilia, statiei Brad si Gãrzii de interventie Baru  au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a 11 incendii de vegetatie uscatã ce s-au întins pe aproximativ 40 de hectare de terenuri si pãsuni de pe raza localitãtilor Cincis, Câmpuri de Sus, Dobrot, Vetel, Caraci, Ponor, Zam, Vata de Sus, Petrosani si pe 10 hectare de lizierã de pãdure în localitatea Caraci.

Pompierii reamintesc fermierilor cã igienizarea terenurilor se poate realiza doar dupã obtinerea prealabilã a permisului de lucru cu foc, de la primãria pe raza cãreia are loc arderea, si acceptului scris al Agentiei pentru Protectia Mediului. Mai mult, resturile trebuie arse în afara zonei care intrã sub incidenta subventiilor.

S -au jucat cu focul…

O locuintã si mai multe anexe învecinate au fost distruse de un incendiu izbucnit în localitatea Cãstãu, iar pompierii militari din Orãstie au stabilit cã dezastrul a fost provocat de câtiva copii care s-au jucat cu focul. Trei echipaje ale Detasamentului Orãstie au intervenit, în localitatea Cãstãu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casã si anexele din lemn ale acesteia. Desi pompierii s-au deplasat de urgentã si au intervenit prompt arderea s-a extins, pãnã la sosirea echipajelor, si la mai multe anexe aflate în 2 curti vecine. Incendiul a distrus acoperisul locuintei pe o suprafatã de 70 mp precum si 5 usi, 4 geamuri, un pat, 3 dulapuri si o anexã din lemn cu o suprafatã de 50 mp. Alte anexe, bucãtãrie de varã si un cotet de porci, însumând o suprafatã totalã de aproximativ 80 mp, toate aflate în douã curti vecine au fost mistuite de foc. Echipele de pompieri au intervenit cu autospeciale cu rezervoare de apã cu capacitate de 5.000 si 9.000 litri, reusind stoparea propagãrii incendiului la casele învecinate. Dupã stingerea incendiului, pompierii au concluzionat cã, cel mai probabil, acesta  a fost generat de jocul copiilor cu focul.