Cazul Cornel Lungan decis în Consiliul de Administratie

Consiliul de Adminsitratie al Scolii Gimnaziale nr 1 din Lupeni se întâlneste miercuri, 29 martie,  la prânz, pentru a discuta cazul profesorului de matematicã acuzat cã a lovit la orã un copil.

Inspectorii scolari din Hunedoara monitorizeazã atent douã cazuri, la Petrosani si Lupeni, în care doi profesori sunt cercetati pentru comportament inadecvat. Valentin Stoica de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida si Cornel Lungan, de la Scoala Gimnazialã nr 1 din Lupeni, urmeazã sã fie sanctionati, primul pentru cã a predat ora de istorie live pe Facebook, dar nu a tinut cont de programa scolarã, aplicând-o asa cum a stiut mai bine, pe modelul local, iar cel de al doilea pentru cã a lovit un copil la ora sa de matematicã. Ambele cazuri sunt grave, datã fiind conduita scolarã si se pune din problema oportunitãtii folosirii telefoanelor mobile la orele de curs, a disciplinei si a gestionãrii clasei, mai ales cã vorbim despre o elevã care a reusit în timpul programului sã transmitã live, cu un telefon mobil, ora de istorie, absolut inadecvatã. Urmeazã sã vedem care dintre cazuri este mai grav si ce riscã dascãlii. Subiectul este unul asteptat cu interes, mai ales cã pãrerile sunt împãrtite.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Marta Mate, miercuri 29 martie, are loc Consiliul de Administratie la care se întâlnesc cadrele didactice de la Lupeni, pentru a decide ce mãsuri se impun în cazul fostului viceprimar, iar ancheta la Petrosani încã nu este finalizatã.

Diana Mitrache

Advertisements