Municipalitatea de la Petrosani a plãtit cotizatia pentru anul 2017 cãtre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã “Serviciul Judetean pentru Ocrotirea Animalelor fãrã Stãpân”. Peste 100 de mii de lei este cotizatia aferentã anului 2017. Mai precis, suma alocatã asociatiei este de 107.262,50 lei.

“Datoritã faptului cã, în prezent Consiliul Judetean Hunedoara nu mai poate sustine integral din fonduri proprii functionarea acestei asociatii, s-a propus instituirea unei cotizatii pentru membrii din cadrul asociatiei. În cadrul sedintei Adunãrii Generale a Asociatiie de Dezvoltare Intercomunitarã din data de 01.11.2016, s-a aprobat Hotãrârea nr. 3, prin care s-a stabilit contributia fiecãrui membru. Criteriile care au condus la stabilirea cotizatiei sunt rezultate în urma costurilor reale impuse de activitãtile privind capturarea câinilor fãrã stãpân, cazarea lor, deparazitare, cipare si hrãnirea lor. Totodatã, adãpostul de câini a fost reabilitat integral”, aratã edilii de la Petrosani. Asociatia s-a aflat în plin scandal. Mai multi câini au murit din cauza relelor tratamente. La începutul acestei luni, membrii unei asociatii de profil i-au acuzat pe cei de la adãpost cã nu îngrijesc corespunzãtor patrupedele.

„Am ridicat, acum o sãptãmânã, de aici o cãtelusa cu 4 pui. A fost pur si simplu un film horror, pentru cã doamna doctor de aici a lãsat o cãtelusã bolnavã de jigodie, care abia mai respira, cu 4 pui si nehrãnitã de zile bune. Cãtelusa a murit la Bucuresti si toti puii ei, existã un raport medico-veterinar, din care rezultã cã nu mâncase de cel putin 3 zile”, spunea în urmã cu douã sãptãmâni Marius Chirca, presedinte al Asociatiei Kola – Kariola.

Contributia pentru sustinerea asociatiei este de 2,5 lei/cap de locuitor. “Datele furnizate de Directia Judeteanã de Statisticã Hunedoara au fost folosite la calcularea cotizatiei anuale a membrilor asociatiei (în cuantum de 2,5 lei/locuitor) pentru anul 2017”, aratã cei de la Asociatie. Din cele 69 de unitãti administrative de pe raza judetului, doar 35 sunt membre ale asociatiei. Cele mai mari cotizatii le revin municipiilor Deva (176.017,50 lei), Hunedoara (185.355 lei) si Petrosani (107.262,50 lei). De la cele 35 de primãrii, Asociatia ar urma sã încaseze 947.712,5 lei, cotizatia aferentã anului 2017.

Monika BACIU