Procesiune religioasã împotriva avortului

„Marsul pentru viatã” a adunat peste 300 de oameni la Petrosani si alti aproximativ 100 au fost la Petrila. În fruntea tuturor s-au aflat preotii din oras, iar pe tot parcursul procesiunii s-au intonat cântece religioase.

Oamenii au purtat baloane colorate si pancarte pe care erau desenate emoticoane. Ideea marsului a fost aceea de a constientiza cã avortul este un pãcat capital, iar ideea ca acesta sã fie organizat de Buna Vestire, ziua zãmislirii lui Iisus, a adunat credinciosii. Cu totii au admis cã avortul nu ar trebui interzis prin lege, dar oamenii si mai ales tinerii ar trebui constientizati asupra traumelor lãsate în urmã de o întrerupere de sarcinã.

„Dacã Fecioara Maria nu ar fi fost de acord, noi nu L-am fi putut primi pe Dumnezeu întrupat si legãtura noastrã cu Dumnezeu ar fi fost definitiv distrusã. Maica Domnului este ceea ce neamul omenesc a avut mai bun sã ofere lui Dumnezeu, este cea prin care Dumnezeu a putut sã ne vorbeascã nouã, oamenilor. Sãrbãtoarea Bunei Vestiri este sãrbãtoarea vietii prin excelentã si în Biserica Ortodoxã Românã s-a statornicit de ceva vreme ca, în lunã martie, sã fie Ziua Vietii. Într-o veche traditie se spune cã 25 martie este prima zi a Creatiei si, asa cum în prima zi a Creatiei, Dumnezeu a fãcut Cerul si Pãmântul si mai ales pe Om, o fãpturã minunatã, re-Creatia neamului omenesc a fãcut prin Ziua Bunei Vestiri, prin cercetarea  de cãtre Îngerul Gabriel, care a venit la Maica Domnului si Duhul Sfânt care a umbrit-o ca sã Îl primeascã pe Dumnezeu Însusi, minunea legãturii dumnezeiesti. Marsul nostru de azi se numeste Marsul Vietii, sau Marsul pentru viatã si este cumva o manifestare prin care noi ne arãtãm atasamentul fatã de viatã si îi îndemnãm pe oameni sã se gândeascã foarte bine când fac ceva în lumea aceasta, sã îsi urmeze constiinta. Ne vãicãrim de ceva timp cã neamul nostru, si nu numai, este decimat de avorturi si nimeni nu vine sã consilieze femeile, înainte de a face avortul, spunându-le care sunt urmãrile. Noi nu vrem sã judecãm pe nimeni, rostul Bisericii  nu este de a judeca pe cineva. În niciun caz nu vrem asta”, le-a spus la finalul procesiunii din Petrosani, preotul Iulian Selaje, oamenilor adunati în Parcul Carol Schreter, acolo unde mai multi copii au cântat cu acest prilej.

”Marsul PRO-VITA” este o invitatie la implicare civicã în sprijinul femeilor însãrcinate, care sunt constrânse sã apeleze la avort din cauza indiferentei si a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiati. Scopul este sustinerea dreptului la viatã pentru toate fiintele umane începând cu momentul conceptiei si pânã la moartea naturalã, respectul fatã de viatã în toate fazele si ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei cã temelie a societãtii. Dacã sunteti de acord, puteti veni la actiunea ce are loc si la Petrosani, asa cum are loc în mai multe orase din tarã.

Legalizarea avortului la cerere de cãtre regimul comunist prin Decretul 463 din 1957 nu a avut impact doar asupra persoanelor care doreau sã facã avort, ci a transformat mentalitatea publicã si societatea în ansamblu. Asa se explicã curba ascendentã a numãrului de avorturi în primii ani de dupã legalizarea avortului la cerere în România:
– 1958: 112.100
– 1959: 578.000
– 1960: 774.000
– 1961: 865.000
– 1962: 967.000
– 1963: 1.037.000
– 1964: 1.100.000

Avortul a afectat România mai mult decât orice rãzboi

În anul 2018, România va sãrbãtori 100 de ani de la Unirea din 1918. Pentru România, implicarea în Primul Rãzboi Mondial, prin care s-a reusit Unirea, a însemnat circa 1.125.000 de români care au murit pentru a fi posibil actul de la 1 Decembrie 1918. Însã nu în acest rãzboi si-au pierdut viata cei mai multi români. Cei mai multi români  si-au pierdut viata prin avort: 22.743.390 de avorturi chirurgicale doar în spitalele de stat din tarã:
– 521.100 avorturi în perioada de liberalizare 1958–1966 (9 ani);
– 298.402 avorturi în perioada de restrictionare 1967–1989 (23 de ani);
– 925.888 avorturi în perioada de liberalizare 1990–iunie 2016 (27 de ani).

Diana Mitrache

2 comentarii la „Procesiune religioasã împotriva avortului

 • 26 martie 2017 la 22:33
  Permalink

  Handicaptilor nu avortul este un pacat! Pacat este ca unii v-ati nascut in vremea lui Ceausescu, cand in mod normal pe voi scria avortoni.
  Cand tembelismul este mana, in mana cu religia, se ajunge in astfel de situatii
  de Evul Mediu.
  Mai lipseste sa se faca vanatoare de vrajitoare si arderea lor pe rug in piata publica.
  Cretinii dracului, nu prin interzicerea avortului se rezolva problema demografica
  a Romanie, handicapatii dracului si indoctrinati mintali.
  Nivelul de educatie, trai si siguranta relativa a zilei de maine, creste natalitatea, plus o buna informare in legatura cu viata sexuala inca din scoala primara, sunt elemente
  care vor reduce avorturile sau sarcinile neprogramate
  Copilul trebuie sa inteleaga de mic actul sexula in totalitatea lui si consecintele practicarii sexului neprotejat, cat si utilitate prezervativului sau altor masuri de contraceptie si nu prin abstinenta, rugaciune si autoflagelare… sau in unele cazuri extreme, automutilare genitala. Aceasta este realiatea !
  Abuzatilor minali, nu orele de religie si tembelism religios rezolva problema avorturilor.
  Biserica ar trebui sa-si vada dracului de muntele de cacat ascuns sub presul tesut cu fir de aur.
  Jigodismul bisericesc a ajuns la cote maxime. In numele celui de sus,[Dumnezeu].
  Aceste gunoie in sutan s-au transformat in lumina calauzitoare a oamenilor saraci si slabi de minte, usor de manipulat cu ajutorul religiei.
  ATENTIE !!! Dumnezeu iubeste si iarta pe toata lumea, nu este nevoie de biserica si o haita de popi jegosi si imputiti, sa-ti spuna ce sa faci cu viata ta, ce icoane, moaste sa pupi si cati bani sa dai in numele domnului, pentru a fi iertat. Dumnezeu este in sufletul fiecaruia si nimeni nu ti-l poate lua.
  Roaga-l in gand si te va ierta, sau iti va da cea ce-ti doresti, mai devreme sau mai tarziu !
  Biserica Ortodox Roman, este o biserica nereformata, care traieste intr-o imbecilitate si o mizerie spirituala crunta. Practic aceste specimene produc foarte mult rau societatii actuale, prin deformarea realitatilor zilelor noastre.
  Tara de cretini !!!

  Răspunde
 • 28 martie 2017 la 13:01
  Permalink

  O dai cu Dracu apoi ne vorbesti de Dumnezeu!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.