Individul a mai fost condamnat pentru diferite infractiuni si a ajuns în arest preventiv. Procurorii DIICOT spun cã a obligat o minorã de 15 ani sã se prostitueze în apartamente închiriate în Hunedoara si Alba, iar când nu fãcea suficienti bani o bãtea.

Proxenetul din Hunedoara si-a racolat victima în luna februarie a.c. si a obligat-o sã se culce cu mai multi clienti în schimbul unor tarife cuprinse între 100 si 300 de lei.  Pentru a o convinge pe adolescentã sã i se supunã, Lingurar o bãtea în mod repetat si o ameninta spun anchetatorii, însã cel mai rãu era când nu fãcea suficienti bani. Adolescenta a fost terorizatã si exploatatã sexual aproape o lunã de zile, pânã când a reusit sã sune la 112 si sã cearã ajutor.

”Initial minora a fost exploatatã sexual în zona localitãtii Sântandrei, judetul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clientii fiind recrutati prin intermediul unui site de publicitate. (…) Banii obtinuti din practicarea prostitutiei erau însusiti integral de cãtre inculpatul Lingurar Mihãitã Marius, acesta amenintând-o si agresând-o fizic pe minorã dacã respectivele câstiguri nu erau suficiente. De asemenea din verificãrile efectuate a rezultat faptul cã, prin intermediul site-ului de publicitate, inculpatul Lingurar Mihãitã Marius a postat mai multe fotografii nud care o înfãtisau pe minorã, în vederea atragerii de clienti pentru întretinerea de raporturi sexuale”, spun procurorii DIICOT. Politistii au descoperit în apartamentul în care minora era sechestratã si o altã tânãrã, obligatã si ea sã se prostitueze.  Recidivistul a fost arestat preventiv de Tribunalul Alba fiind acuzat de trafic de minori si pornografie infantilã.

Maximilian Gânju