Trei orase din Valea Jiului din totalul de 6 localitati din tara, sunt incluse intr-un program derulat de Organizatia Natiunilor Unite impreuna cu Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Proiectul, unul pilot, prevede reabilitarea unor constructii, blocuri, case sau institutii, cu materiale noi, inedite. Cele trei orase din Valea Jiului sunt Vulcan, Petrosani si Petrila.

La Vulcan, angajatii primariei au transmis catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care gestioneaza fondul de finantare, ideile lor de proiecte privind cladirile care sa fie reabilitate termic si nu numai. “Acesta este un program de imbunatatire a eficientei energetice, iar noi facem parte din proiectul pilot. Am transmis ideii de reabilitare privind atat locuintele private cum sunt casele de colonie din Cocosvar, cat si de blocuri, respectiv cele 3 de la Dinca, alte cateva din zona ªcolii generale nr. 6 , plus gradinitele”, a afirmat Alin Fara, director tehnic la primaria Vulcan.

Raspunsul privind aprobarea macar a unuia dintre aceste proiecte ar urma sa fie transmis in scurt timp, dupa finalizarea analizei efectuata de specialistii de la centru. In privinta reabilitarii blocurilor de la Dinca despre care se vorbeste de cativa ani, aceasta ar fi o sansa buna de creare a unor locuinte sociale cu bani putini. Aici,ar trebui sa fie reconstruite si modernizate cel putin 60 de apartamente si garsoniere in 3 blocuri de nefamilisti din cele 5 cate sunt acolo in total. Celelalte doua au apartinut fostei unitati militare si nu se iau in calcul deocamdata.

Luiza Andronache