Amenzi pentru iubitorii de animale

Autoritãtile locale de la Petrila vor amendarea proprietarilor de animale care nu adunã resturile dupã acestea. Viceprimarul orasului Petrila, Dorin Curtean spune cã s-a confruntat cu o situatie în care un cetãtean care îsi plimbã câinele prin localitate nu a adunat materiile fecale ale câinelui.

“Am atras atentia iubitorilor animalelor de companie si în mod special pe cei care ies sã plimbe câinii pe trotuare, alei si în parcuri, sã fie pregãtiti si cu ustensilele necesare. Astãzi am întâlnit în fata mea, în douã locuri diferite, astfel de persoane care însoteau animalul iubit, care pur si simplu nu s-a sfiit de mine (bineînteles cã nu îl cunostea pe viceprimar) si a lãsat în urma lui „norocul”. Am întrebat persoana iubitoare dacã are ustensilele necesare sã culeagã „norocul” de pe alee, m-a privit nedumerit si a spus cã nu poartã cu el asa ceva pentru cã acel cãtel este educat, dar nu stie de ce a lãsat „norocul” în drum, poate sã îl prind eu sau cel care pãseste primul în el”,  a scris Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila, pe pagina sa de socializare.

Acesta sustine cã amenda este cuprinsã între 200 si 500 de lei si cã este dispus sã initieze un proiect de hotãrâre prin care va legifera, în consiliul local, aplicarea sanctiunilor “Atentie, dragi iubitori de animale, amenda este de 200-500 lei la momentul acesta si nu voi mai  tolera acest aspect. Vã rog din suflet respectati legislatia în vigoare din respect pentru cetãteni, altfel voi propune un proiect de hotãrâre cu majorarea amenzii, si asta o voi lãsa la latitudinea cetãtenilor seriosi sã o facã. Multumesc pentru întelegere”,  a mai spus sursa citatã.

Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Amenzi pentru iubitorii de animale

 • 26 martie 2017 la 23:42
  Permalink

  bine ca petrila poate. la petrosani pe cand?

 • 27 martie 2017 la 05:06
  Permalink

  Domnule viceprimar,propuneti o lege si pentru amendarea idiotilor care sunt lasati liberi sa circule prin oras.Sau asta nu prea va convine?Eu personal,ca cetatean sunt foarte deranjat de acest aspect,mai putin de problema creata de patrupede.

 • 27 martie 2017 la 14:31
  Permalink

  poate calca si primarul ritzi intrun rahat mare cat primaria si obliga jandarii sa scoata chitantierul din buzunar cinste catelarilor corecti dar majoritatea au numai drepturi nu si obligatii ca de botnite ce sa mai zicem

Comentariile sunt închise.