Senatorul PSD Cristian Resmeritã îi cere ministrului Energiei, Toma Petcu, noi explicatii legate de Complexul Energetic Hunedoara. De data aceasta atentia senatorului se îndreaptã cãtre directorul general, Mihael Melczer, si Consiliul de Administratie.

Legat de activitatea directorului general al CEH, Resmeritã vrea sã afle “care sunt indicatorii de performantã ai conducerii, indicatorii de performantã, în baza cãrora se calculeazã salariile acestora”. “Care este programul de restructurare si reorganizare, care opereazã acum în cadrul CEH si care sunt mãsurile cu impactul cel mai mare? Ultimele numiri fãcute, respectiv cei doi directori general adjunct, directorul economic si respectiv directorul comercial s-au fãcut prin concurs? Care au fost criteriile de selectie si componenta comisiilor, respectiv care au fost subiectele? As dori sã îmi puneti la dispozitie fisele posturilor pentru cei nou numiti. Cum preconizati sã rezolvati problemele de mediu de la termocentralele Mintia si Paroseni si din ce surse asigurati cheltuielile ocazionate de aceste proceduri? Care este starea de securitate a minelor? Care este raportul dintre personalul direct productiv si cel indirect productive? De ce nu se fac angajãri pentru echilibrarea situatiei la fiecare minã? Câte autoturisme deservesc conducerea CEH si câte sunt “detasate” la Bucuresti, la dispozitia domnului Bogdan Stãnescu si a altor persoane care deservesc CEH?”, întreabã senatorul Cristian Resmeritã.

Nici Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara nu a scãpat de atentia senatorului Resmeritã. “Care este structura BVC – 2017 si ce sume sunt alocate pentru rezolvarea problemelor de mediu, de securitate a muncii, pentru investitii din surse proprii, pentru disponibilizãri si obligatiile din CCM? Care este strategia aprobatã de CA pentru iesirea din impas a CEH? Care este pozitia CA fatã de includerea în programul de închidere a minelor Lupeni si Lonea si cine a aprobat acest program? Care sunt indicatorii/criteriile de remunerare a membrilor CA, care fac parte din Comitetele de mediu si respectiv pentru strategii? Care este calendarul de actiuni/ activitãti al CA în legãturã cu “joacã de-a insolventa”?”, mai întreabã Resmeritã.

Monika BACIU