Un barbat de 59 de ani, din Timisoara, a cerut disperat ajutorul jandarmilor si salvamontistilor hunedoreni, dupa ce s-a ratacit in zona Valea Rea din masivul Retezat.

Echipele de salvare s-au impartit in doua si au pornit cautarile atat din partea de sus, cat si din partea de jos a vaii. Astfel, echipa Salvamont, aflata in zona Pietrele, a pornit in cautarea barbatului din partea de sus a vaii, iar jandarmii montani au cautat in sens invers.

Pe timpul actiunii de cautare, jandarmii montani si salvamontistii au tinut telefonic legatura cu turistul ratacit si i-au recomandat sa aprinda un foc, astfel incat sa fie reperat mai usor. In jurul orei 00.30, echipa Salvamont a ajuns langa turistul ratacit, unde in scurt timp, au ajuns si jandarmii montani. „Mihai S. in varsta de 59 ani, domiciliat in municipiul Timisoara era intr-o stare de sanatate buna si nu necesitat ingrijiri medicale. Barbatul a fost condus la locul de cazare din zona Pietrele”, a declarat Nicolae Raducu, purtator de cuvant al IJJ Hunedoara.

Barbatul a plecat in cursul zilei de 16 iulie 2012 pe traseele din masivul Retezat, dar pentru ca nu a gestionat corect durata drumetiei nu a ajuns la cabana pana la lasarea intunericului. Desi avea lanterna, turistul a parasit traseul marcat si s-a ratacit. Barbatul a fost gasit intr-o zona impadurita la 80 de metri de traseul turistic marcat.

Carmen Cosman