Melczer îl lasã pe Serafinceanu fãrã profit. Gerom International detine licenta de producere a stâlpilor hidraulici. Mihael Melczer, directorul general al CEH, vrea sã obtinã un aviz prin care sã producã stâlpi hidraulici. Deocamdatã, acestia se reparã la Complexul Energetic Hunedoara.

“Deocamdatã nu producem, avem nevoie de avizul INSEMEX. Reparatia nu e o operatie pe creier. E mai mult decât se fãcea pânã acum. E fãcutã o tehnologie de reparare care înseamnã aproape un stâlp nou. Iasã mai ieftin, scade profitul lui Serafinceanu. Stâlpul hidraulic e un element esential în tehnologiile folosite de noi în subteran pentru sustinere si e o durere cã e un singur furnizor. Nu agreez lucrurile astea, tocmai de aceea am contactat firme din Slovacia, Cehia, din Polonia, dar toti se uitã cu mare reticentã la CEH si atunci cãutãm noi solutii sã rezolvãm problema. Nu vrem sã devenim fabricanti de stâlpi hidraulici”,  a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Gerom International detine licenta pentru producerea stâlpilor hidraulici. De altfel si directorul general al CEH are brevetatã o inventie. Potrivit CV-ului sãu, Melczer are brevet de inventie pentru “Stâlp hidraulic de 40 tf cu fiabilitate mãritã tip ATLAS S”. Brevetele tehnice pe care le mai detine Mihael Melczer sunt legate de piese legate de activitatea minierã, precum “ventil etans cu reglare mecanicã tip ATLAS V” si “transportor cu raclete tip SAM”.

1-1

“Am asimilat repararea totalã a stâlpului hidraulic individual (un echipament esential în tehnologiile noastre de exploatare), astfel încât vom scãdea costurile cu aceste reparatii si vom putea asigura un grad ridicat de reutilizare a stâlpilor uzati. Firesc, pasul urmãtor va fi fabricarea integralã a acestui echipament, singurul lucru încã de obtinut este avizul specific eliberat de INSEMEX Petrosani. Se reduce astfel dependenta de furnizorul de stâlpi. extindem activitatea de reparatii la cât mai multe echipamente din dotarea noastrã. Aceste operatii se produc la atelierul mecanic de la SE Deva, unde am început si un program de prestãri servicii cãtre alte firme (prelucrãri mecanice, confectii metalice etc.) si la atelierele minei Livezeni. Atât la Mintia cât si la Mina Livezeni activitatea va creste pe reparatii, la reductoare e un program în curs. Se strâng toate reductoarele de la exploatãrile miniere si se face o reparare centralizatã a lor. Le reparãm la suprafatã, sã nu se mai umble, pe cât posibil, la ele în subteran. La Mintia avem si ceva contracte cu terti pentru prelucrãri mecanice. Încercãm sã miscãm lucrurile. E inertie mare. Am constatat la Mintia cã nu mai avem oameni meseriasi. Oameni sunt calificati pentru asa ceva, sunt ingineri, maistri, lãcãtusi. Din varii motive nu se proceda la o reparatie asa cum vroiam eu, le-am dat murã în gurã tehnologia. Posibil sã facem stâlpul CEH 1, numai cã se va irita cineva, dar nu mã intereseazã”, a mai spus sursa citatã.

Produsele Gerom, înregistrate la OSIM

Potrivit site-ului de licitatii electronice, Gerom International a câstigat, între 2007 si 2015, 123 de contracte cu minele de cãrbune. Societatea este controlatã de Aurelian Serafinceanu, fost prefect al Hunedoarei la începutul anilor 2000 si fost membru PSD. Ca sã-si asigure eligibilitatea la licitatii, Aurelian Serafinceanu si-a înregistrat produsele la Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrci (OSIM).  Firma Gerom International, la care pânã în anul 2015 CEO era chiar Mihael Melczer, a furnizat companiilor miniere din Valea Jiului stâlpi hidraulici si piese de schimb de ordinul milioanelor.

Monika BACIU