Serafinceanu rãmâne pe dinafarã? Melczer vrea sã producã la CEH stâlpi hidraulici

Melczer îl lasã pe Serafinceanu fãrã profit. Gerom International detine licenta de producere a stâlpilor hidraulici. Mihael Melczer, directorul general al CEH, vrea sã obtinã un aviz prin care sã producã stâlpi hidraulici. Deocamdatã, acestia se reparã la Complexul Energetic Hunedoara.

“Deocamdatã nu producem, avem nevoie de avizul INSEMEX. Reparatia nu e o operatie pe creier. E mai mult decât se fãcea pânã acum. E fãcutã o tehnologie de reparare care înseamnã aproape un stâlp nou. Iasã mai ieftin, scade profitul lui Serafinceanu. Stâlpul hidraulic e un element esential în tehnologiile folosite de noi în subteran pentru sustinere si e o durere cã e un singur furnizor. Nu agreez lucrurile astea, tocmai de aceea am contactat firme din Slovacia, Cehia, din Polonia, dar toti se uitã cu mare reticentã la CEH si atunci cãutãm noi solutii sã rezolvãm problema. Nu vrem sã devenim fabricanti de stâlpi hidraulici”,  a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Gerom International detine licenta pentru producerea stâlpilor hidraulici. De altfel si directorul general al CEH are brevetatã o inventie. Potrivit CV-ului sãu, Melczer are brevet de inventie pentru “Stâlp hidraulic de 40 tf cu fiabilitate mãritã tip ATLAS S”. Brevetele tehnice pe care le mai detine Mihael Melczer sunt legate de piese legate de activitatea minierã, precum “ventil etans cu reglare mecanicã tip ATLAS V” si “transportor cu raclete tip SAM”.

1-1

“Am asimilat repararea totalã a stâlpului hidraulic individual (un echipament esential în tehnologiile noastre de exploatare), astfel încât vom scãdea costurile cu aceste reparatii si vom putea asigura un grad ridicat de reutilizare a stâlpilor uzati. Firesc, pasul urmãtor va fi fabricarea integralã a acestui echipament, singurul lucru încã de obtinut este avizul specific eliberat de INSEMEX Petrosani. Se reduce astfel dependenta de furnizorul de stâlpi. extindem activitatea de reparatii la cât mai multe echipamente din dotarea noastrã. Aceste operatii se produc la atelierul mecanic de la SE Deva, unde am început si un program de prestãri servicii cãtre alte firme (prelucrãri mecanice, confectii metalice etc.) si la atelierele minei Livezeni. Atât la Mintia cât si la Mina Livezeni activitatea va creste pe reparatii, la reductoare e un program în curs. Se strâng toate reductoarele de la exploatãrile miniere si se face o reparare centralizatã a lor. Le reparãm la suprafatã, sã nu se mai umble, pe cât posibil, la ele în subteran. La Mintia avem si ceva contracte cu terti pentru prelucrãri mecanice. Încercãm sã miscãm lucrurile. E inertie mare. Am constatat la Mintia cã nu mai avem oameni meseriasi. Oameni sunt calificati pentru asa ceva, sunt ingineri, maistri, lãcãtusi. Din varii motive nu se proceda la o reparatie asa cum vroiam eu, le-am dat murã în gurã tehnologia. Posibil sã facem stâlpul CEH 1, numai cã se va irita cineva, dar nu mã intereseazã”, a mai spus sursa citatã.

Produsele Gerom, înregistrate la OSIM

Potrivit site-ului de licitatii electronice, Gerom International a câstigat, între 2007 si 2015, 123 de contracte cu minele de cãrbune. Societatea este controlatã de Aurelian Serafinceanu, fost prefect al Hunedoarei la începutul anilor 2000 si fost membru PSD. Ca sã-si asigure eligibilitatea la licitatii, Aurelian Serafinceanu si-a înregistrat produsele la Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrci (OSIM).  Firma Gerom International, la care pânã în anul 2015 CEO era chiar Mihael Melczer, a furnizat companiilor miniere din Valea Jiului stâlpi hidraulici si piese de schimb de ordinul milioanelor.

Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Serafinceanu rãmâne pe dinafarã? Melczer vrea sã producã la CEH stâlpi hidraulici

 • 23 martie 2017 la 22:55
  Permalink

  Buna gluma ca Melczer nu agreeaza, ba il si doare ideea unui singur furnizor de stalpi hidraulici sau ce-o mai fi. Dar cine …la mea i-a alungat pe ceilalti furnizori? chiar Melczer cu Serafinceanu cand a vrut sa intre nush ce firma de profil din tara pe piata Vaii? Melczer a facut regia acelui spectacol incat a dat-o in judecata ca vroia firma aia sa se faca licitatii la CNH si nu le convenea lui Melczer&Serafinceanu ca pierdeau vaca de muls cu fiare vechi. Eu zic sa fiti atenti cu astia. Vor muta Gerom-ul la CEH, sau Melczer nu mai e dispus sa imparta banii cu Serafinceanu, dar asta, Melczer, nu face nimic degeaba.

 • 24 martie 2017 la 09:31
  Permalink

  Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica ?i dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: afacere.profi.deacasa@gmail.com

 • 25 martie 2017 la 08:57
  Permalink

  nu e prost cel care cere prost e cel care da patru femei si doua masini de impletit plasa umple mineritul de azi cu plasa dar e mai buna plasa cumparata de la smecheri stalpii nu i a inventat melzer cu serafinceanu licenta era al ipsrueemp ului stalpi net superiori celor fabricati de ex prefectul sera…. [ majoritatea vechituri revopsite vandute ca noi] cei care au lucrat cu stalpii stiu cum curgeau nu cedau etc i ti rugai moartea daca lucrai la o surpare cu ei apropo directore unde gasesti meseriasi [strungari frezori lacatusi etc] cu 1000 lei pe luna si cateva bonuri ?

Comentariile sunt închise.