Imagini vechi din Petrosani si povesti despre cum era odatã acest oras compun tematica primei întâlniri între generatii.  Adultii si bãtrânii care stiu ceva despre cum s-a construit Petrosaniul si tineri dornici sã afle istoria localã se întâlnesc miercuri la ora 15 la sediul organizatiei Caritas, de pe strada Enãchitã Vãcãrescu, lângã Biserica Catolicã. Totul face parte dintr-un proiect finantat din Germania si are ca scop principal crearea unui liant între generatii. Pe de o parte, oamenii trecuti de prima tinerete sã împãrtãseascã din experienta lor de viatã, iar pe de altã parte, tinerii sã îi deprindã cu noile tehnologii.

„Proiectul se numeste „O mânã de ajutor” si este finantat din Germania si organizat de voluntarii tineri ai organizatiei Caritas din Petrosani, împreunã cu tinerii romano-catolici de la noi. Este un proiect adresat tuturor vârstnicilor si tinerilor din comunitatea noastrã, prin care încercãm sã initiem o discutie. Cu totii ne plângem cã existã o prãpastie între tineri si vârstnici, de conceptie, de mod de abordare, iar prin acest proiect, încercãm, timp de un an, sã îi punem împreunã în aceiasi camerã.  Este o întâlnire liberã, fiecare dintre cei ce vor sã petreacã o orã alãturi de noi, ca sã discute, sã vizualizez o proiectie de poze vechi cu Petrosaniul, pot veni. Tinerii sunt interesati sã vadã putin mai multe fotografii, sã afle despre istoria locului si sperãm sã avem o participare consistentã”, a spus Alexandru Kelemen, coordonator Caritas Petrosani.

Dacã stiti câte ceva, aveti fotografii si credeti cã meritã sã povestiti despre istoria recentã a Petrosaniului, miercuri, de la ora 15,00, sunteti invitati sã luati parte la primul work-shop. Tinerii voluntari care vor veni, au pregãtit surprize ce vã vor bucura.

Diana MITRACHE