Apa Sev Valea Jiului sãrbãtoreste astãzi, asemeni tuturor operatorilor de servicii de alimentare cu apã potabilã din România si din lume, Ziua Mondialã a Apei (World Water Day).  Instituitã oficial în urma Conferintei Natiunilor Unite asupra mediului înconjurãtor de la Rio de Janeiro (Brazilia) din 1992, prin adoptarea Rezolutiei 47/193, Ziua Mondialã a Apei îsi propune sensibilizarea populatiei planetei asupra provocãrilor cu care se confruntã managementul resurselor de apã, având în vedere cresterea cererii de acces la apã si la serviciile în domeniu.

Pentru acest an, genericul sub care se marcheazã aceastã zi este ”Gestionarea apelor menajere”. Din aceastã perspectivã, atitudinea si modul de actiune al Apa Serv Valea Jiului pot fi considerate un model de practicã la nivel european. ”Investitiile pe care Apa Serv Valea Jiului le-a derulat în anii precedenti au avut un important component de mediu care a vizat, în principal, gestionarea apelor menajere. Statia de epurare a apelor uzate de la Dãnutoni-Aninoasa reprezintã, în acest sens,un model pentru tot ceea ce înseamnã gestionarea eficientã a apelor uzate, având ca rezultat eliminarea factorilor de poluare a deversãrilor în  râul Jiu”, spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Pentru a ajunge la o astfel de performantã, operatorul serviciilor de alimentare cu apã potabilã din Valea Jiului a înteles potentialul major al utilizãrii fondurilor europene. Astfel, în cadrul primei etape a proiectului privind extinderea si modernizarea retelelor de apã si canalizare a crescut numãrul bransamentelor noi la reteaua de canalizare, în etapa a doua, Apa Serv Valea Jiului intentioneazã sã treacã la modernizarea retelelor de canalizare din toate localitãtile Vãii Jiului. Similar, mai multe investitii din portofoliul propriu al ASVJ vizeazã racordarea statiunilor turistice Straja si Pasul Vâlcan la reteaua publicã de canalizare. În aceeasi directie, Apa Serv Valea Jiului a demarat, încã de anul trecut o campanile de civicã de constientizare a populatiei asupra modului corect de exploatare al retelelor publice de canalizare (”Canalizarea Nu este cosul tãu de gunoi !”) care a avut un puternic impact în comunitate. Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului multumeste tuturor beneficiarilor sãi, partenerilor si întregului colectiv de salariati pentru bunele relatii consfintite în relatiile de colaborare din anul precedent. ”Vã asigurãm cã ne propunem sã rãmânen acelasi partener serios, preocupat de cresterea constantã a calitãtii serviciilor oferite populatiei din Valea Jiului asa cum ne dorim sã pãstrãm pozitia noastrã de seriozitate în relatiile cu toti partenerii si beneficiarii. Tuturor, de Ziua Mondialã a Apei le transmitem ”La multi ani !”, transmite Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.

Biroul de presã  Apa Serv Valea Jiului SA Petrosani