Autoturismele parcate ilegal, în atentia autoritãtilor locale

Municipiile Vulcan si Lupeni ar putea fi primele localitãti din Valea Jiului unde va începe procedura de ridicare a autoturismelor parcate ilegal. La Vulcan, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune cã va initia un proiect de hotãrâre în acest sens.

“Voi veni în fata Consiliului Local cu un proiect prin care sã putem ridica masinile care sunt parcate ilegal”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Si la Lupeni, consilierii locali solicitã administratiei locale sã ia mãsuri împotriva celor care nu parcheazã corespunzãtor.  “Cred cã este cazul sã abordãm si problema masinilor abandonate pe domeniul public al Municipiului Lupeni. Atât estetic, cât si practic, masinile abandonate încurca pe multi dintre cetãtenii orasului. Deoarece Legea nr. 421 din 2002 reglementeazã acest aspect, sperãm într-o rezolvare în favoarea oamenilor din Lupeni si a turistilor care ne trec pragul”,  spune Cristian Rosu, consilier local Lupeni (PNL).  Acestia vin si cu o solutie pe care o prezintã autoritãtilor. “Agentii constatatori din aparatul propriu al Consiliului Local, împuternicitI de primar, precum sI agentii Politiei Locale vor întocmi procese verbale de constatare, vor afisa o somatie pe caroseria autovehiculului, prin care solicitã ridicarea acestuia de pe terenul apartinând domeniului public sãu privat, în termen de 10 zile. La împlinirea termenului, primarul va dispune, la propunerea organului constatator inventarierea, expertizarea, ridicarea transportul si depozitarea autovehiculului si a bunurilor aflate în interiorul acestuia într-un loc special amenajat de administratia localã”, mai aratã consilierul liberal Cristian Rosu. Începând din luna ianuarie a acestui an, Legea cu privire la ridicarea masinilor parcate pe trotuar sau stationate ilegal a intrat în vigoare. Autoturismele parcate pe trotuar sau stationate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou de autoritãti, potrivit noilor reguli incluse într-o Hotãrâre de Guvern cu privire la circulatia pe drumurile publice. Potrivit documentului, ridicarea autovehiculelor parcate sau stationate neregulamentar va fi realizatã de cãtre administratorul drumului public sau, dupã caz, de cãtre administratia localã, cu exceptia cazurilor în care în autoturism se aflã persoane. Conform expunerii de motive, “ridicarea vehiculelor trebuie sã fie posibilã pentru toate situatiile în care are loc o stationare neregulamentarã”, nu doar pe partea carosabilã, ci si de pe pistele obligatorii pentru pietoni si/sau biciclisti ori benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare.

Monika BACIU

One thought on “Autoturismele parcate ilegal, în atentia autoritãtilor locale

  • 21 martie 2017 at 11:58
    Permalink

    la blocul f6 str preparatie vulcan , la baraca lui CARLAN vine elevi de la liceul vulcan , si iau cursuri de baut bere ,de fumat tigari , si cursuri erotice , in urma lor ramane mizerie de incarci in remorca ,,,

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *