Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia de a desfiinta cele douã posturi de director general adjunct.

Cele douã posturi de conducere au fost înfiintate în luna noiembrie, de fostul Consiliu de Administratie, atunci când a fost schimbatã echipa de conducere. Astfel, Petre Nica si Horia Giurgiu nu vor mai fi directori generali adjuncti.  “Consiliul de Administratie a luat decizia de a desfiinta cele douã posturi de director general adjunct. Sã explic de ce am convenit sã subtiem aceste posturi. Pânã acum un an era Directia Minierã si Directia Energeticã  si era câte un director de directie. Între timp am vãzut cã au apãrut sefi de departamente, în loc de director de directie si director general adjunct, ceea ce înseamnã un etaj decizional între ei. Atunci am convenit cã dacã tot cãutãm bani cu acul si pentru a realiza un flux informational mai scurt, adicã informatia de jos, pânã la decident sã fie mai scurtã, si un flux decizional mai scurt de la decident cãtre executant am cãzut de acord cã este mai simplu sã ai director de directie cu statut de conducere de director de directie decât sã ai un sef de departament între directorul de minã si directorul general adjunct, care probabil are si alte sarcini decât directia în sine. Si la termocentralã unde am umblat la ele si am lãsat un director si un loctiitor. La fel de bine trebuie sã stim cã la urmãtorul Consiliu de Administratie trebuie sã vinã cu ele puse în formula asta”, a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.

Urmãtorul Consiliu de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara va avea loc în data de 1 aprilie. Pânã atunci, conducerea CEH trebuie sã opereze modificãrile de rigoare. “Dacã am director de Directie Minierã si director de Directie Energeticã directorul general îsi numeste unul din cei doi ca loctiitor al lui atunci când pleacã sau când este în concediu. Directorul general conduce, nu conduc doi sau trei. El numeste director general adjunct ca atunci când trebuie sã plece sã îi tinã locul, nu mai creãm un post în plus. Directorul general are mandate, conduce si când lipseste el atunci unul din cei doi, numit de el, îi dai si posibilitatea de a-l numi, îi tine locul”, a mai subliniat sursa citatã.

Posturile de director general adjunct sunt ocupate de Petre Nica si Horia Giurgiu. Odatã cu desfiintarea posturilor, cei doi pot ocupa fie posturile de directori de directii, fie conducerea CEH poate numi pe altcineva.  “Eu vorbesc de posturi, nu de persoane fizice, dar poate ei ajung directorii de directie, nu stiu. Nu e problema mea. Nu numesc eu personalul”, a declarat Stamin Purcaru.  Desfiintarea celor douã posturi vine în contextul în care CEH se confruntã cu probleme acute. Consiliul de Administratie vrea  astfel sã reducã cheltuielile, dar sã îmbunãtãteascã si comunicarea între factorii de decizie si executanti.

Monika BACIU