Stamin Purcaru: “Cãutãm bani cu acul” / Posturile de directori general adjunct de la CEH au fost desfiintate

Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia de a desfiinta cele douã posturi de director general adjunct.

Cele douã posturi de conducere au fost înfiintate în luna noiembrie, de fostul Consiliu de Administratie, atunci când a fost schimbatã echipa de conducere. Astfel, Petre Nica si Horia Giurgiu nu vor mai fi directori generali adjuncti.  “Consiliul de Administratie a luat decizia de a desfiinta cele douã posturi de director general adjunct. Sã explic de ce am convenit sã subtiem aceste posturi. Pânã acum un an era Directia Minierã si Directia Energeticã  si era câte un director de directie. Între timp am vãzut cã au apãrut sefi de departamente, în loc de director de directie si director general adjunct, ceea ce înseamnã un etaj decizional între ei. Atunci am convenit cã dacã tot cãutãm bani cu acul si pentru a realiza un flux informational mai scurt, adicã informatia de jos, pânã la decident sã fie mai scurtã, si un flux decizional mai scurt de la decident cãtre executant am cãzut de acord cã este mai simplu sã ai director de directie cu statut de conducere de director de directie decât sã ai un sef de departament între directorul de minã si directorul general adjunct, care probabil are si alte sarcini decât directia în sine. Si la termocentralã unde am umblat la ele si am lãsat un director si un loctiitor. La fel de bine trebuie sã stim cã la urmãtorul Consiliu de Administratie trebuie sã vinã cu ele puse în formula asta”, a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.

Urmãtorul Consiliu de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara va avea loc în data de 1 aprilie. Pânã atunci, conducerea CEH trebuie sã opereze modificãrile de rigoare. “Dacã am director de Directie Minierã si director de Directie Energeticã directorul general îsi numeste unul din cei doi ca loctiitor al lui atunci când pleacã sau când este în concediu. Directorul general conduce, nu conduc doi sau trei. El numeste director general adjunct ca atunci când trebuie sã plece sã îi tinã locul, nu mai creãm un post în plus. Directorul general are mandate, conduce si când lipseste el atunci unul din cei doi, numit de el, îi dai si posibilitatea de a-l numi, îi tine locul”, a mai subliniat sursa citatã.

Posturile de director general adjunct sunt ocupate de Petre Nica si Horia Giurgiu. Odatã cu desfiintarea posturilor, cei doi pot ocupa fie posturile de directori de directii, fie conducerea CEH poate numi pe altcineva.  “Eu vorbesc de posturi, nu de persoane fizice, dar poate ei ajung directorii de directie, nu stiu. Nu e problema mea. Nu numesc eu personalul”, a declarat Stamin Purcaru.  Desfiintarea celor douã posturi vine în contextul în care CEH se confruntã cu probleme acute. Consiliul de Administratie vrea  astfel sã reducã cheltuielile, dar sã îmbunãtãteascã si comunicarea între factorii de decizie si executanti.

Monika BACIU

6 comentarii la „Stamin Purcaru: “Cãutãm bani cu acul” / Posturile de directori general adjunct de la CEH au fost desfiintate

 • 19 martie 2017 la 20:32
  Permalink

  purcarule esti un bandit poate infintezi postul in care nevasta ta a frecat menta la bucuresti ani de zile …dar acum iti dau dreptate nica trebuie ejectat si daca se poate chiar cu un sut in cur….

  Răspunde
 • 19 martie 2017 la 20:49
  Permalink

  toti pensionabiili ar trebui eliminati din sistem ,asa e corect . dar nici cu astea din CA nu imi e rusine , magari care au doar un scop ,propriul buzunar , au si pensii ,…. sa ii ia dr ,,,,, pe toti . si uite asa punem punct mineritului din vale . apropo cu consilierii aste de carton ,specialisti ,posturiile lor sunt ok?!!!!!! dar vorba aia cum iti e numele asa esti ,stamine,

  Răspunde
 • 19 martie 2017 la 22:32
  Permalink

  ing pensionari care au condus mineritul vai jiului ,si sau inscris in partide , au distrus mineritul vaii , devenind mari politiceni , cum sant ,PURCARU ION STAMIN ,ILE GHE , SI ALTI, CARE AU SI PENSIE , SANT PRIMARI ,SANT PRESEDINTI SAU MEMBRI IN COSILUL DE ADMINISTRATIE , ETC …. EI DUC BANI GREI IN FAMILIE , DAR PROGRES IN URMA LOR NU SE VEDE, IN MINERIT ,,, EI SANT GROPARI VAII JIULUI ,

  Răspunde
 • 20 martie 2017 la 00:57
  Permalink

  nica trebuie trimis in pensie executat nu dus director la salvamin ar fi o rusine pentru salvatori si pentru mununar sa fie condusi de unul facut salvator la apelul bocancilor de fantele tomnatic care conduce insemex….

  Răspunde
 • 20 martie 2017 la 12:08
  Permalink

  exista o specie de fosile in mare parte psd iste care sunt mai rau decit termitele cind se aciuiaza intr un loc nu pleaca pina nu distrug tot…..din specia asta face parte purcaru care suge din trei tite conversmin,snim vj unde contractele dubioase cu fini anghel si dondera sunt pe masa procurorilor si acum la ceh pe care l a mai devalizat si din functia de director general alaturi de el in aceasta categorie se incadreaza si gh bobar ,radu sorin sau mangu …mai rai ca lipitorile pina nu sug tot nu se dau dusi astia au distru mineritul si valea .

  Răspunde
 • 21 martie 2017 la 21:10
  Permalink

  mai purcarule mai cinstitule mai cicolatiule…..daca tot te ai pus pe restructurat vezi si o doamna purcaru care freaca menta si e cam bolnavioara,vezi buhaiul de cimpeanu si alti lideri pontati fictiv cu conditii de pensie gen ciubotaru vezi ca ai unul care nu prea calca prin mina pe la lonea unul cenusa si multi alti frecatori de menta o gramada de madame care nu si au rostul si la unitatile miniere si la ceh si deserventii hotelului hogeac onix…..sa nu mai vorbim de vesnicul hurez nemuritorul trei mai tare ca bruce wilis….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.