Molot comparã Complexul Energetic Hunedoara cu un mamut cu picioare de lut, unde diferite persoane pe care nu le recomandã CV-urile au cerut posturi.  Membrii din teritoriu reactioneazã la afirmatiile presedintelui ALDE Hunedoara, Mircea  Ioan Molot care a declarat cã membrii ai ALDE Petrosani au solicitat functii în diferite societãti.

“Domnul Gerschner spune cã eu am fost impus presedinte. Vreau sã informez când m-au numit pe mine presedinte, eu am propus un birou judetean cu care cred cã pot sã lucrez. Eu l-am întrebat dacã vrea sã facã parte din biroul judetean, alãturi de mine si alti colegi. Toti care suntem în biroul judetean nu suntem alesi pentru cã nu au fost alegeri în filialã. Dacã se va decide cã vom pleca de jos în sus, vom pleca pe structurile locale si cu oamenii de pe functiile respective, vom ajunge la conferinta judeteanã si vom face biroul judetean. Dacã va fi invers, se va începe cu congresul, dupã aceea se ia de la talpã si se vor face alegeri. Noi am început o actiune de reînscriere a Partidului si domnul Gerschner ar trebui sã vadã cã organizatia Petrosani nu a trimis niciun om, deci practic ea nu existã. Eu m-am întâlnit de vreo câteva ori cu aceeasi 5-6 oameni care îmi spun cã “suntem la guvernare, vrem posturi”. În Consiliul de Administratie al CEH-ului (au cerut posturi-n.r.). Cum sã te duci tu în Consiliul de Administratie al CEH-ului când nu ai nicio legãturã. Nu au gãsit omul pentru treaba asta, eu merg pe mâna profesionistilor. Lipitorii de afise au rolul lor si locul lor. Eu am fost presedinte de organizatie.  Eu nu am lipit niciodatã niciun afis. Sã nu confundãm una cu alta. În organizatia de la Petrosani sunt 6 oameni”, a spus Mircea Ioan Molot, presedintele ALDE Hunedoara, la Hunedoara TV.

Mircea Ioan Molot asemuieste CEH-ul cu un mamut cu picioare de lut.“Poti sã faci fatã dumneata într-un organism de conducere cum e un consiliu de administratie la un mamut cum este Complexul Energetic Hunedoara, care are picioare de lut? Acolo trebuie sã iei niste decizii serioase. În ceea ce mã priveste, atât timp cât eu sunt presedinte la ALDE si ministrul Energiei este de la ALDE, nu o sã sustin niciodatã ca acolo, si nu numai, sã vinã orice neicã nimeni, indiferent cã este membru de partid. Si asa nu e rozã situatia nici la CEH, nici în România. Ne vom duce în râpã si vom ajunge mai repede decât ne imaginãm si chiar nu vreau. Am cãutat în cadrul membrilor de partid sã pun la dispozitie unui minister sau pe post de concurs oameni calificati, oameni care au tangentã cu asa ceva. Nu înseamnã cã nu am nicio gascã, dar nu pot sã accept ca orice lipitor sau orice membru care bate mai mult din gurã, director general sau în consiliul de administratie. Si la scoalã trebuie sã ai si educatia si pregãtirea necesarã ca sã poti lua niste decizii. Atâta timp cât sunt presedinte nu voi accepta acest lucru, indiferent câte telefoane, reclamatii am la biroul national. Prefer sã plec decât sã fac compromisuri de genul acesta”, a mai spus Mircea Ioan Molot.

Vicepresedintele ALDE Petrosani, Francisc Gerschner reactioneazã.  “Nu am spus niciodatã ca dl. presedinte I.M Molot nu respectã oamenii si statutul (se poate verifica). Nu am cerut niciodatã nici un post pentru mine, doar mi-am exprimat nemultumirea pentru modul în care s-au fãcut numirile de la CEH fãrã consultãri. Organizatia ALDE Petrosani are un presedinte, Milu Vladislav, care mi-a spus de mai multe ori cã a trimis lista si adeziunile membrilor la Deva pentru centralizarea datelor”,  a scris Francisc Gerschner, pe pagina sa de socializare.

10-1

În calitate de vicepresedinte „numit” mi-am fãcut datoria, la ambele alegeri am avut rezultate mai bune ca organizatia de la Deva, iar organizatiile de care rãspund si-au respectat si îndeplinit sarcinile politice. Nu am cerut demisii, nu m-am certat cu nimeni, sunt un om corect si elegant în exprimãri. Nu fac parte din nici o gascã, nu doresc scindarea ALDE. Am declarat de multe ori, cã nu fac politicã pentru mine ci pentru comunitatea din care fac parte si pentru zona din care provin. E normal sã fiu „guraliv” când vãd cã o Vale care a fost prosperã, acum moare încet, încet si oamenii politici nu se implica destul. Politica se face pentru oameni, dar multi nu înteleg acest lucru!!!”, a mai scris Francisc Gerschner pe reteaua de socializare. Mircea Ioan Molot a mai subliniat cã la Uricani nu existã organizatie, iar la Petrosani existã doar pe hârtie, în timp ce la Vulcan sunt 4-5 membri.

Monika BACIU