INTERVENTIE SALUTARÃ A PORTARULUI HOMAN!

Vineri dimineata pe la ora 10:00. Sunã telefonul „Alo, sunt Lulu Homan, fostul portar al Jiului.” „Mã bucur sã te aud”, rãspund eu. Si de-aici începe un dialog profund:

Reporter: S-a întamplat ceva?

Lulu Homan: Nu neaparat… Dar am vãzut materialul cu titlul „Barcelona de pe malurile Jiului”, referitor la acea rãsturnare de scor din 1977, Jiul – S.C. Bacãu, 5-2 de la 0-2…

Reporter: Si n-a fost asa?

Lulu Homan: Pãi nu tocmai asa… În materialul tãu scrie cã Homan a apãrat catastofal, primind douã goluri în primele opt minute, dupã care a intrat Cavai. A fost exact invers!

Reporter:!?!

Lulu Homan: Evident Iosif Cavai era titularul, dar el, împreunã cu fundasul Ciupitu au prins o zi proastã (…), altii „s-au prins” de pe bancã si nea Traian Ionescu l-a schimbat imediat. Am intrat eu si echipa si-a revenit.

Reporter: Incredibil! Dar statisticile oficiale spun altceva, eu însumi am fost la acel meci…

Lulu Homan: Iar eu însumi am fost protagonist al acelui meci! Care stie mai bine?

Reporter: Evident, tu…

Lulu Homan: Ei, atunci sã facem corectura necesarã sã ne ducem la realitatea de acum 40 de ani…

Reporter: Perfect de acord! Asta înseamnã cã ai citit ziarul cu atentie. O.K., în altã ordine de idei, ce faci?

Lulu Homan: La 67 de ani mã simt excelent! Locuiesc la Provita de Jos, în judetul Prahova, la 3 km de Câmpina. Sunt observator la Liga a III-a, ceea ce mã mentine în contact permanent cu fotbalul.  Am auzit cã prin Vale e jale cu fotbalul, nu mai este nicio echipã nici mãcãr la Liga a III-a…

Reporter: Cam asa e… Nu mai sunt bani, nu mai e nici performantã. S-a ales praful…

Lulu Homan: Când îmi aduc aminte ce fotbalisti jucau acolo când eram eu: (n.a. între anii 1974-78, 1983-86) Gigi Multescu, Rozsnyai, Tonca, Stocher, Gabi Stan, Dumitrache, Sãlãgean, Bãdin, Augustin… si ce antrenori: Titus Ozon, Jacky Ionescu, Traian Ionescu, Viorel Mateianu…

Reporter:  Mda, au rãmas în cartea de istorie a fotbalului petrosenean…

Lulu Homan: Eu nu pot sã judec pe nimeni, de aici de la distantã, dar chiar nu s-a gãsit nimeni sã nu lase lucrurile chiar asa, într-o prãbusire totalã?

Reporter:  Nu vreau acum în … Postul Pastelui sã intru în detalii. Las-o asa…

Lulu Homan: În fine… Ce mai fac vechii fotbalisti?

Reporter:  Pãi, nu prea mai sunt! Au murit, au plecat, din vechea gardã, pe aici mai sunt Adi Dodu, Ludovic Talpai, Rico Cristea, Toni Sedecaru, Benone Popescu, Lasconi, Cristi Florescu.

Lulu Homan: Oricum, mã bucur cã ne-am auzit, sã corectãm greseala referitoare la meciul din 1977.

Reporter:  Corect, iar eu pot sã afirm acum cã de fapt, Lulu Homan a avut în acel meci numai interventii bune, fãrã a primi gol!

GENU TUTU

Un comentariu la „INTERVENTIE SALUTARÃ A PORTARULUI HOMAN!

  • 20 martie 2017 la 00:19
    Permalink

    Esti elegant. Banuim cum a descurs convobirea la telefon, cel putin la inceput, la cum haulea Homan pe la stadion…nu m-as astepta la altceva.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.