UPDATE

Operatiunile de cautare a celor doi turisti, rataciti in Masivul Retezat, vor fi reluate cand vremea va permite

Inca de la primele ore ale diminetii o echipa mixta alcatuita din 7 salvamontisti si 9 jandarmi s-a deplasat pe traseul dintre cabana Gentiana si Varful Bucura, in Masivul Retezat, acolo unde se presupune ca doi turisti care intentionau sa faca escalada au disparut.
Cei doi turisti cautati au intre 30 si 40 ani, sunt din municipiul Craiova si au venit alaturi de alti prieteni in Retezat, fiind cazati la cabana Gentiana.
Din cauza vremii extrem de dificile cu viscol si vizibilitate redusa sub 10 metri, jandarmii au revenit de pe traseele montane la cabana Gentiana, iar echipa Salvamont Hunedoara s-a regrupat la cabana Pietrele urmand ca, imediat ce vremea va permite, salvatorii sa reia actiunea. Actiunea se va relua doar in conditii sigure pentru salvatori, mai exact, vreme potrivita pentru operatiunile de cautare-salvare, sub coordonarea salvatorilori montani din cadrul Serviciului Salvamont Hunedoara.
Mai mult, traseul pe care salvatorii trebuie sa inainteze se afla, in urma caderilor de zapada, intr-o zona unde exista pericol iminent de avalansa.  Totodata, a fost solicitat sprijin aerian la Inspectoratul General de Aviatie al MAI. Deocamdata, cautarea aeriana este exclusa, tot din cauza vremii.

––

Salvamontistii hunedoreni sunt in cautarea a doi alpinisti, plecati sa faca exercitii de catarare in zona de munte. Potrivit salvamontistilor, in cautarea celor doi a plecat o echipa, dupa ce a fost alertata, pentru ca cei doi nu s-au mai intors la cabana. „Duminica dimineata a fost initiata o actiune a Formatiei Salvamont Hunedoara. La prima ora, o echipa formata din 9 salvatori montani s-a deplasat pe Valea Pietrele din Retezat pentru localizarea celor doi alpinisti, plecati în ajun sa se catere in locul denumit Peretele Bucurei si care nu au revenit la Cabana Gentiana”, sustin salvamontistii hunedoreni.