Cristian Resmeritã cere lãmuriri despre CEH

Douã interpelãri i-a adresat senatorul Cristian Resmeritã ministrului Energiei despre Complexul Energetic Hunedoara. Senatorul cere lãmuriri cu privire la cine sunt cei care au semnat pentru închiderea minelor Lupeni si Lonea din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

“În cursul anului trecut o comisie a luat decizia ca Exploatãrile Miniere Lupeni si Lonea sã fie incluse pe un program de închidere pânã la finalul anului 2018. Vã rog domnule ministru, sã îmi comunicati: care este componenta nominalã a comisiei care a decis includerea celor douã exploatãri miniere pe program de închidere; dacã aceastã decizie a fost luatã cu acordul sindicatelor existente în cadrul Complexului Energetic Hunedoara; care sunt sindicatele care si-au dat acordul pentru închiderea celor douã exploatãri miniere pânã în anul 2016”, aratã senatorul Cristian Resmeritã într-una din interpelãri. Resmeritã îi mai solicitã ministrului Energiei rãspunsuri vizavi de mãsurile ce urmeazã a fi luate pentru salvarea societãtii.

“Complexul Energetic Hunedoara este cel mai important agent economic din Valea Jiului si din judetul Hunedoara, de existenta si buna functionare a acestuia depinde soarta a mii de oameni din întreg judetul, dar cu deosebire din Valea Jiului, cea mai afectatã de valurile de restructurãri si restrângerea activitãtii din minerit, dar si de lipsa investitiilor din aceastã zonã. Având în vedere situatia economicã deosebit de gravã în care se aflã Complexul Energetic Hunedoara, vã rog domnule ministru, sã îmi spuneti ce strategie ati previzionat pentru salvarea Complexului, pentru pãstrarea locurilor de muncã si efectuarea de noi angajãri în sectorul minier”, mai aratã senatorul. Ministerul de resort a precizat cã analizeazã posibilitatea acordãrii unui ajutor de stat tip SIEG Complexului Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

One thought on “Cristian Resmeritã cere lãmuriri despre CEH

  • 16 martie 2017 at 19:28
    Permalink

    valea jiului a votat tot timpul cu PSD dar ei cand vin la guvernare uita de noi , exemplu si la consiliul judetean hunedoara valea jiului voteza tot timpul cu PSD iar Deva nu a votat niciodata cu PSD dar CJH are bani sa construiesca un nou stadion Corvinul Hunedoara

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *