Patru tineri, doi de 18 si doi de 19 ani, au scãpat ca prin minune, dupã ce au plonjat cu vitezã în apa Jietului.  Cei 4 erau într-o masinã care s-a fãcut praf, dupã ce soferul a pierdut controlul volanului si a sãrit de la o înãltime de câtiva metri fix în apã, unde s-a rãsturnat.

„Am derapat”, a recunoscut unul dintre tinerii aflati în masinã, care reusea sã se deplaseze pe propriile-i picioare, dupã accident. Ceilalti 3 au fost pusi pe tãrgi si  imediat au fost stabilizati la fata locului, în ambulantã.  „Au avut vitezã”, a spus un bãrbat care se afla la fata locului. Cei 4 tineri au iesit singuri din masinã, dar au mai multe traumatisme. La fata locului au ajuns douã echipaje SMURD si o ambulantã, care le-au oferit celor 4 tineri îngrijirile necesare. Erau plini de sânge si au suferit si un usor soc hipotermic.  „Cei 4 tineri, doi de 18 si doi de 19 ani, erau constienti, dar aveau traumatisme craniene, multiple contuzii la mâini si picioare si plãgi escoriate pe tot corpul. Ambulantele i-au preluat si i-au dus la Spitalul de Urgentã din Petrosani, la sectia de primiri urgente, unde au fost supusi mai multor investigatii”, a declarat Cãlin Dumitrescu, purtãtor de cuvânt al Serviciului Judetean de Ambulantã Hunedoara..

5-1

5-2

5-3

Politistii au demarat, la rândul lor, o anchetã, mai ales cã în geamul masinii era semnul de începãtor, iar accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, pe un drum sinuos. „La fata locului s-a deplasat un echipaj al Politiei rutiere, care a efectuat primele cercetãri si a stability faptul cã, un tânãr de 19 ani din Petrila, care conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, s-a rãsturnat în albia râului Jiet. În urma acestui eveniment rutier a rezultat atât accidentarea conducãtorului auto, dar si rãnirea usoarã a 3 pasageri aflati în autoturism. În acest caz, s-a întocmit un dosar de cercetare penalã, pentru comiterea infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara. Soferii sunt tentati sã apese pedala de acceleratie pe acest drum lãturalnic, iar anul trecut, un alt tânãr a murit în acest loc, dupã ce a lovit cu masina cu care circula în vitezã, un cal.

Diana Mitrache