Presedinte PNL Hunedoara, Florin Roman îi acuzã pe deputatii PSD, ALDE si UDMR cã au dat copy-paste la amendamentul depus de el, alãturi de alti 12 deputati si senatori liberali, încã din 27 februarie, la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr.2/2017 privind unele mãsuri fiscal-bugetare, amendament prin care solicitam majorarea cu 30% a indemnizatiilor alesilor locali.

Amendamentul, sustine presedintele PNL Hunedoara, Florin Roman a fost depus de parlamentarii PNL : Corneliu OLAR, Claudiu-Vasile RÃCUCI, Sorin-Ioan BUMB , Nicolae GIUGEA , Ion STEFAN, Lucian HEIUS, Vasile-Florin STAMATIAN, Dan VÎLCEANU , Constantin SOVÃIALÃ , Cristinel ROMANESCU , Angelica FÃDOR, Florin Claudiu ROMAN  si Alexandru PERES.

“Amendamentul depus de parlamentarii PNL prevedea cã ,,Prin derogare de la prevederile Ordonantei de urgentã a Guvernului nr. 9  din 27 ianuarie 2017 privind unele mãsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative, începând cu data de 1 martie 2017, cuantumul brut al salariilor de bazã/indemnizatiile de care beneficiazã  personalul care ocupã functii de demnitate publicã alese din cadrul organelor autoritãtilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti ai consiliilor judetene, se majoreazã cu 30% fatã de nivelul acordat pentru luna februarie 2017. “Exact ceea ce sustin astãzi grupurile PSD, ALDE si UDMR, singura diferentã fiind legatã de data de la care se aplicã majorarea. În amendamentul nostru noi solicitam data de 1 martie, iar ei vin astãzi cu data de 1 aprilie. În rest, copy-paste dupã amendamentul nostru, o practicã des întâlnitã la membrii PSD”, spune Roman.  Mai mult, liderul PNL Hunedoara precizeazã cã amendamentul PNL nu ar fi fost introdus în circuitul firesc al dezbaterilor din Comisiile de muncã si de buget-finante de la Camera Deputatilor, iar reprezentantii PSD si-ar fi însusit pur si simplu ideea liberalilor, iar acum se prezintã public drept sustinãtorii drepturilor alesilor locali, cãrora le majoreazã indemnizatiile cu 30%. “PNL va sustine în continuare acest amendament si va vota majorarea indemnizatiilor cu 30% pentru alesii locali, deoarece considerãm cã asa se reparã o inechitate din sistem. Condamnãm însã ferm modul în care reprezentantii PSD, ALDE si UDMR si-au însusit amendamentul nostru si l-au prezent ca si cum ar fi initiativa lor. Aceste practici nu fac cinste celor trei partide si nici activitãtii parlamentare”, mai spune Roman.

Marius Mitrache